«Η Ελλάδα δεν είναι μετασοβιετική δημοκρατία»

Με τη φράση «η Ελλάδα δεν είναι μετασοβιετική δημοκρατία» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις ΗΠΑ για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην ελληνική αθλητική, πολιτική και οικονομική ζωή.

Μιλώντας στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε μια νέα γενιά ολιγαρχών που βρίσκονται πολύ κοντά στην κυβέρνηση «και είναι μάλιστα χειρότερη από την προηγούμενη».

«Κανείς δεν έδινε σημασία όμως- χρειάστηκε να εισβάλει κάποιος με όπλο σε ποδοσφαιρικό γήπεδο για να το προσέξουν. Οι σκηνές που είδανε αποτελούν ντροπή για τη χώρα» σχολίασε.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο έστειλε ηχηρό μήνυμα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να δεχθεί απειλές ή εκφοβισμούς από κανέναν. «Έχουμε δει αυτή την κυβέρνηση να υποστηρίζει τους νέους ολιγάρχες με εμφανώς αδιαφανείς δραστηριότητες, την επέμβασή τους στη δικαιοσύνη, την απόπειρα να ελέγξουν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, τον τρόπο με τον οποίο κυνηγούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους».

«Οι επόμενες εκλογές θα είναι για τη δημοκρατία»

Τη δική της ξεχωριστή σημασία είχε και η φράση του πως «οι επόμενες εκλογές στην Ελλάδα δεν θα είναι απλά για την οικονομία, θα είναι για τη δημοκρατία. Η συνταγή για μια αδύναμη δημοκρατία είναι η τοξικότητα του πολιτικού διαλόγου. Και ο πολιτικός διάλογος έχει γίνει πολύ τοξικός στην Ελλάδα σήμερα» παρατήρησε.

Για τα ελληνοτουρκικά τόνισε πως πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ένταση στο Αιγαίο θα αποκλιμακωθεί ώστε να αποφευχθεί πιθανό ατύχημα στο Αιγαίο που θα οδηγούσε σε μια κατάσταση εκτός ελέγχου.

«Χρειαζόμαστε περισσότερα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, όπως είναι για παράδειγμα η ενδυνάμωση των οικονομικών δεσμών των δύο χωρών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για διγλωσσία στην εξωτερική της πολιτική.