Την εκτίμηση ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης προσπαθούν «να παραμείνουν στις καρέκλες του», διατύπωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά», στο Flash Radio 99.4 και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας.
Ερωτηθείς για τη στάση του κ. Καμμένου, ο οποίος κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να στηρίξει την πρόταση αντισυνταγματικότητας, κατά την οποία η Συμφωνία των Πρεσπών προκειμένου να υπερψηφιστεί όφειλε να έχει την έγκριση 180 βουλευτών, ο Κ. Τσιάρας τόνισε:
«Όλα αυτά, αφενός δημιουργούν μεν μια θυμηδία, αλλά από την άλλη μεριά, καταδεικνύουν και πόσο λίγοι αποδεικνύονται ορισμένοι πολιτικοί, οι οποίοι υποτίθεται βγαίνουν στην ελληνική κοινωνία και στους Έλληνες πολίτες με μια συγκεκριμένη ταυτότητα και μια ενδεχομένως πολύ ευδιάκριτη επικεφαλίδα θέσεων και όρων που μπορεί οι ίδιοι να πρεσβεύουν στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και οι οποίοι, δυστυχώς με μεγάλη ευκολία ή για λίγους μήνες υπουργικής θητείας, μπορεί όλα αυτά να τα αγνοούν ή να τα υποβαθμίσουν. Μάλιστα, προσπαθώντας εκ νέου να κερδίσουν την κοινή γνώμη, να επανέρχονται σε μια θέση την οποία οι ίδιοι είχαν εγκαταλείψει».
«Δυστυχώς, ο κύριος Καμμένος προσπαθεί να καλύψει αυτήν του την αδιανόητη θέση με ευφυολογήματα ή με θέσεις οι οποίες στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Ούτε οι 180 βουλευτές υπάρχουν, αφορά μόνο συγκεκριμένο άρθρο που μιλάει για εκχώρηση εθνικών θέσεων και εθνικής πρωτοβουλίας», τόνισε ο βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ.
Όσον αφορά τη στάση της Κατερίνας Παπακώστα, η οποία τάχθηκε υπέρ της παρούσας κυβέρνησης, δηλώντας παράλληλα οπαδός της καραμανλικής σχολής σκέψης, ο κ. Τσιάρας, απαντώντας με ένα ρητορικό ερώτημα δήλωσε: «Αλήθεια, εσείς πιστεύετε ότι εάν η κυρία Παπακώστα δεν ήταν υπουργός αυτή τη στιγμή, θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα; Θα υπερψήφιζε τη Συμφωνία των Πρεσπών; Προφανώς ο κατήφορος της προσωπικής αυτογελοιοποίησης για τον καθένα έχει μια διαφορετική λογική και μια διαφορετική ανοχή και ένα διαφορετικό μέτρο».
Αναφορικά με τον πιθανό χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατό, προκειμένου να φτάσει και στο τέλος της διαδρομής. Θέλει με άλλα λόγια να μείνει στη θέση της, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί στις καρέκλες τους της εξουσίας, μέχρι και την τελευταία μέρα».
«Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την κοινή γνώμη»
Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν λειτουργεί όπως οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, καθώς δεν τους ενδιαφέρει αυτό που γίνεται στην κοινή γνώμη. Έχουν έναν πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό, δεν τους ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή αν ο κόσμος τίθεται απολύτως εναντίον, ούτε πολύ περισσότερο αν η γενικότερη ηθική σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό υιοθετείται από τις δικές τους πρακτικές, μπορεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είτε να εκθέτουν τους ίδιους είτε να τους απομακρύνουν από αυτό που γενικότερα η αριστερά πρέσβευε όλα τα προηγούμενα χρόνια».
Αναφερόμενος στις μετακινήσεις βουλευτών από τη μία Κοινοβουλευτική Ομάδα στην άλλη, ο Κ. Τσιάρας επέστησε την προσοχή για το γεγονός ότι αυτές οι ενέργειες μπορεί «να μας φέρουν αντιμέτωπους με νέα ήθη με μια νέα πραγματικότητα στην ελληνική κοινοβουλευτική σκηνή, που νομίζω ότι και προσβάλλουν και δημιουργούν άλλα δεδομένα, αλλά πολύ περισσότερα δημιουργούν πολλά ερωτηματικά στους Έλληνες πολίτες, με το κατά πόσο όλοι αυτοί οι υποψήφιοι βουλευτές οι οποίοι εκλέγονται με ένα κόμμα, με μεγάλη ευκολία μπορεί να μεταπηδούν σε ένα άλλο κρατώντας το ζωντανό, κρατώντας το στην κυβέρνηση, με πολύ συγκεκριμένα ανταλλάγματα και με ζητήματα που εγείρουν τεράστια ερωτηματικά για ζητήματα ηθικής αλλά και Δημοκρατίας».