«Η ΝΔ ονειρεύεται την παλινόρθωση του πελατειακού κράτους»

«Η ΝΔ νοσταλγεί και ονειρεύεται την παλινόρθωση του πελατειακού-κομματικού κράτους, που περίτεχνα έστηνε επί δεκαετίες, μακριά από κάθε είδους αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες» απαντά το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ, Γιώργο Γεωργαντά, περί κομματικής άλωσης του κράτους και αύξησης των θέσεων των γραμματέων στα υπουργεία.

«Η δημόσια διοίκηση αποκομματικοποιείται»

Στην απάντησή του, το υπουργείο κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «ούτε μπορεί να κατανοήσει, ούτε να αποδεχτεί το γεγονός ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση αποκομματικοποιείται, καθώς οι επιτελικές θέσεις της έχουν για πρώτη φορά προκηρυχθεί ανοιχτά και δημόσια».

Επισημαίνει ακόμα ότι με τη δήλωση αυτή προσέβαλε αφενός τους χιλιάδες υποψηφίους για τις 69 επιτελικές θέσεις των υπουργείων, αφετέρου όσους μετέχουν στο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων (ΕΣΕΔ), δηλαδή το ΑΣΕΠ, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, τον Συνήγορο του Πολίτη, την ΑΔΕΔΥ και εκπροσώπους θεσμικών και κοινωνικών εταίρων.

«Η χώρα αλλάζει, η ΝΔ όχι»

«Δυστυχώς για τη ΝΔ, η υψηλή συμμετοχή στη νέα διαδικασία επιλογής επιτελικών στελεχών είναι η καλύτερη απάντηση στην κριτική της. Η χώρα και η δημόσια διοίκηση αλλάζουν, η ΝΔ όχι» καταλήγει στην απάντησή του το υπουργείο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ