Θεόδωρος Καράογλου: «Διαστάσεις επιδημίας το bullying στα σχολεία»

Την ανησυχία του για τις «διαστάσεις επιδημίας» που λαμβάνει το bullying στα σχολεία εκφράζει ο Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή την πρόσφατη αυτοκτονίας του 15χρονου μαθητή στην Αργυρούπολη.

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία, να αναλάβει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της ελληνικής οικογένειας γύρω από το θλιβερό φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.

Με ερώτησή του στο Κοινοβούλιο, μάλιστα, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας προτρέπει τις ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών να εμπλουτίσουν τις γνώσεις των δασκάλων-εκπαιδευτικών γύρω από το φλέγον ζήτημα, ούτως ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην εξάλειψή του από τα ελληνικά σχολεία.

«Καθημερινή πραγματικότητα»

«Δυστυχώς, η συστηματική και σκόπιμη χρήση σωματικής, λεκτικής ή διαδικτυακής βίας μεταξύ μαθητών τείνει να εξελιχθεί σε “επιδημία”, δεδομένου ότι αποτελεί μια καθημερινή πραγματικότητα πολύ πιο συνηθισμένη από όσο φανταζόμαστε», επισημαίνει στην ερώτησή του ο κ. Καράογλου και προσθέτει:

«Λειτουργώντας ως αντανάκλαση της κοινωνίας, το bullying “γεννά” έμμεσο κοινωνικό αποκλεισμό, θυματοποιώντας κυρίως ανήλικα παιδιά τα οποία βρίσκονται στην αυγή της ζωής τους μιας και “πλάθουν” το χαρακτήρα τους. Όσα παιδιά στοχοποιούνται, εμφανίζουν τάσεις απομόνωσης και κατάθλιψης με δυσάρεστες πολλές φορές προεκτάσεις».

Μάλιστα, σύμφωνα με το βουλευτή της ΝΔ, ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι και τα αποτελέσματα πανευρωπαϊκής μελέτης που εκπόνησε πριν λίγα λόγια το «Χαμόγελο του Παιδιού», σύμφωνα με τα οποία τα κρούσματα bullying στη χώρα μας έχουν διπλασιαστεί, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να κατέχει την τέταρτη θέση ανάμεσα σε 41 κράτη, με ένα στα τρία Ελληνόπουλα να έχει πέσει θύμα σωματικής, λεκτικής ή διαδικτυακής βίας.

YouTube
YouTube