Ιβάνοφ: «Κανένας εκβιασμός ή απειλές δεν θα αλλάξουν την άποψή μου»

Στην αντεπίθεση περνά για άλλη μία φορά ο Πρόεδρος της πΓΔΜ Γ. Ιβάνοφ μετά την συνέντευξη του Πρωθυπουργού της χώρας στην ΕΡΤ.

Λάδι στη φωτιά έριξε η δήλωση Ζάεφ ότι τα μηνύματα που έρχονται από την προεδρία της χώρας του, λένε ότι θα στηρίξουν τη συμφωνία αν αυτή περάσει από το δημοψήφισμα.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Προέδρου, διέψευσε τους ισχυρισμούς του Ζάεφ οτι θα στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Ο Πρόεδρος Ιβανόφ δεν  έχει αλλάξει τη θέση του»

Όπως τονίζεται: «Ο Πρόεδρος Ιβανόφ δεν  έχει αλλάξει τη θέση του και καμία μορφή πίεσης, εκβιασμού ή απειλών δεν θα τον κάνει να αλλάξει άποψη».

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό Ζάεφ, ότι με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες, αντιφατικές και συγκεχυμένες απόψεις του, συνεχίζει να λέει ψέματα και να χειραγωγεί όχι μόνο το μακεδονικό, αλλά και το ελληνικό και το διεθνές κοινό.

Και προσθέτει:

«Η συμμετοχή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να καταχραστεί για την αποδοχή μιας βλαπτικής συμφωνίας με ανυπολόγιστες συνέπειες για το μακεδονικό κράτος και τον μακεδονικό λαό.

Ο Μακεδόνας πρόεδρος δεν αποδέχεται τη συμφωνία εις βάρος της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας και εις βάρος των συμφερόντων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».