Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση «έχει την νοοτροπία την σταλινική, την νοοτροπία των σοβιέτ», διατύπωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου.
Σε ερώτηση σχετικά με την επίθεση που εξαπολύεται εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, από φερόμενα ως φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι «κάποιοι στέλνουν ένα μήνυμα στον κύριο Τσίπρα, ότι δε μπορεί να στηρίζει έναν άνθρωπο ο οποίος επανειλημμένως έχει προκαλέσει με τη συμπεριφορά του, με το στυλ του, με τον τρόπο του, με το ύφος του, με το “ήθος” του. Είναι ένα στυλ τραμπούκου που δεν ταιριάζει στην Δημοκρατία. Η Δημοκρατία έχει άλλες λογικές, την μετριοπάθεια, την σύνεση, τον διάλογο και την λογική. Ο κύριος Πολάκης εκπροσωπεί κάτι διαφορετικό. Προφανώς γιατί προέρχεται από τον χώρο τον αριστερίστικο ήταν ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δεν ξέρω που αλλού, σε τέτοια σχήματα. Έχει μια άλλη νοοτροπία».
Ως προς την πρόσφατη αποκάλυψη του καταναλωτικού δανείου, ο Θ. Καράογλου, τόνισε ότι «η λογική του μοναχικού και φτωχού πλην τίμιου cowboy, με το πρόσφατο θέμα του δανείου, νομίζω ότι έχει τελειώσει».
«Υποτονική η αντίδραση της κυβέρνησης στο δημοσίευμα του BBC»
Από την άλλη πλευρά, αναφερόμενος στον σάλο που δημιουργήθηκε μετά το δημοσίευμα του βρετανικού δικτύου BBC, για την «αόρατη εθνική μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα», ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε ως «υποτονική» την αντίδραση της κυβέρνησης.
«Αυτά δυστυχώς είναι αποτελέσματα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το λέγαμε και επισείαμε τον κίνδυνο ότι θα προκύψουν ζητήματα. Δυστυχώς η κυβέρνηση δε μας άκουγε γιατί ήταν πιστή στις ιδεοληψίες της και τα κολλήματά της. Δυστυχώς κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία τώρα, επικαλούμενοι αυτή τη συμφωνία να λένε ότι αναγνωρίστηκε η μακεδονική γλώσσα, ότι αναγνωρίστηκε η μακεδονική εθνότητα, και κάποιες λίγες δεκάδες αρρώστων ανθρώπων, οι οποίοι για τον έναν ή για τον άλλον λόγο θεωρούν ότι δεν είναι Έλληνες άλλα είναι Μακεδόνες και μιλούν την μακεδονική γλώσσα, έχουν το πάτημα για να το επικαλούνται αυτό πλέον και επισήμως. Είναι ζητήματα που δεν έπρεπε να διαφύγουν από την κυβέρνηση και που έπρεπε να τους προβληματίσουν», τόνισε ο Θ. Καράογλου.
«Τι ακριβώς έγινε και μειώθηκε η ανεργία;»
Παράλληλα, μέσω και της ιδιότητάς του, ως αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, ο Θ. Καράογλου, τόνισε ότι «στατιστικά πράγματι μειώθηκε η ανεργία. Το ζήτημα είναι πως μειώθηκε. Δηλαδή δημιουργήθηκαν πραγματικές και υγιείς θέσεις εργασίας; Προέκυψε ανάπτυξη, ήρθαν επενδύσεις; Έγιναν κάποιες επιχειρήσεις καινούργιες; Εργοστάσια άρχισαν να χτίζονται; Τι ακριβώς έγινε και μειώθηκε η ανεργία;
Απλούστατα εφαρμόζονται τα προγράμματα τα ευρωπαϊκά μέσω των ΕΣΠΑ και των διαφόρων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και δυστυχώς, δίνονται ευκαιρίες απασχόλησης σε αρκετούς ανθρώπους, κυρίως νέους σε ηλικία, αλλά όχι σε μια ιδιωτική επιχείρηση, αλλά πάλι στον δημόσιο τομέα».
«Ιδεοληπτική» η κυβέρνηση στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων
«Το αεροδρόμιο του Ελληνικού, έχει 14-15 χρόνια που είναι κλειστό. Έγινε ο διεθνής διαγωνισμός. Το πήρε η εταιρία. Έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες που ήταν απαραίτητες, να ξεκινήσουνε και οι εργασίες. Η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια λέει κάθε μήνα ξεκινάνε οι μπουλντόζες. Ακόμη δεν έχει γίνει κάτι γιατί υπάρχουν κάτι εκκρεμότητες που δεν έχουν διευθετηθεί με αποτέλεσμα, μια επένδυση 9 δισ. μια επένδυση η οποία θα δημιουργούσε άμεσα 80.000 θέσεις εργασίας, δεν έχει προχωρήσει και αυτό είναι τραγικό. Δεν έχει προχωρήσει επειδή η κυβέρνηση έχει κάποιες ιδεοληψίες. Γιατί είναι απέναντι σε κάθε μορφής ιδιωτικής επένδυσης. Έχουν την νοοτροπία την σταλινική, την νοοτροπία των σοβιέτ. Ότι δηλαδή όλα πρέπει να κινούνται γύρω από το δημόσιο», δήλωσε ακόμα ο Θ. Καράογλου, αναφερόμενος στον τομέα των επενδύσεων.
Παράλληλα, τόνισε ότι «υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν γίνει και έχουν πετύχει. Δεν πρέπει να φοβόμαστε την λογική της ιδιωτικής επιχείρησης ή της ιδιωτικοποίησης, ή της αποκρατικοποίησης. Είναι μια λογική η οποία έχει επικρατήσει σε όλο το κόσμο. Θα πρέπει να ξεπεράσουμε τα ταμπού τα οποία όλοι μας έχουμε, ότι για να είσαι σίγουρος, για να περνάς καλά, για να είσαι καλά, πρέπει να γίνεις δημόσιος υπάλληλος».
Τέλος τάχθηκε υπέρ της συρρίκνωσης του δημοσίου τομέα, με την ταυτόχρονη ανάπτυξη του ιδιωτικού. «Πρέπει σταδιακά να πάμε σε λιγότερο κράτος, γιατί λιγότερο κράτος, σημαίνει περισσότερη ανάπτυξη».