Καράογλου: «Οδύσσεια» για 250 μαθητές της Καρδίας και του Πλαγιαρίου

Ερώτηση στους συναρμόδιους υπουργούς για την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται 250 μαθητές από την Καρδία και το Πλαγιάρι, οι οποίοι καθημερινά περπατούν τρία χιλιόμετρα προκειμένου να πάνε στο σχολείο τους, κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου.

Πιο συγκεκριμένα, 160 μαθητές που μένουν στο Πλαγιάρι και φοιτούν στο γυμνάσιο Τριλόφου έμειναν εκτός των προβλεπόμενων μαθητικών δρομολογίων, γιατί η απόσταση από το σχολείο τους είναι οριακά μικρότερη από τα τρία χιλιόμετρα, που είναι τυπικά το όριο για τη μίσθωση λεωφορείου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να τους μεταφέρει από και προς το σχολικό συγκρότημα που φοιτούν.

Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και 95 μαθητές στην Καρδία, οι οποίοι επίσης φοιτούν στο ίδιο σχολείο. Σε αυτήν την περίπτωση τα παιδιά μετακινούνται με το λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Ωστόσο, καθώς η γραμμή εξυπηρετεί και τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής, πολλές φορές οι μαθητές δεν χωρούν στο πρωινό δρομολόγιο.

Σε περιπτώσεις δε που το λεωφορείο του ΟΑΣΘ αντιμετωπίζει πρόβλημα βλάβης, τότε οι μαθητές μένουν στο δρόμο και αναγκάζονται να περπατήσουν κινούμενοι σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας όπου αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Εάν δε, υπάρξουν ημέρες κατά τις οποίες καθυστερήσουν να φτάσουν στο σχολείο λόγω καιρικών φαινομένων, τότε χρεώνονται με αδικαιολόγητες απουσίες.

Μέσω της ερώτησης που κατέθεσε στους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών και Παιδείας, ο Θ. Καράογλου καλεί την Πολιτεία να προβεί άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε οι μαθητές από το Πλαγιάρι και την Καρδία να υπαχθούν στα μαθητικά δρομολόγια και να μετακινούνται έγκαιρα, αλλά προπάντων με ασφάλεια, προς το σχολείο τους.