Καραγκούνης: «Συμβόλαιο πολιτικής εκτέλεσης η Novartis»

«Συμβόλαιο πολιτικής εκτέλεσης» αποκάλεσε την υπόθεση Novartis ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί διακυβέρνησης Σαμαρά υποστήριξε πως  η πολύκροτη υπόθεση έχει χαρακτηριστικά που θυμίζουν εργολαβία πολιτικής συκοφαντίας: «Η εντύπωση που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στην κοινωνία είναι ότι η υπόθεση αυτή έχει τα χαρακτηριστικά εργολαβίας πολιτικής συκοφαντίας. Όποιος διάβασε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι ακόμη και οι ίδιοι δεν πιστεύουν ότι θα προκύψουν παραπομπές και πολύ περισσότερο καταδίκες με αυτό το αποδεικτικό υλικό, το οποίο είναι για γέλια».

“Το σχέδιο της κυβέρνησης θα αποτύχει”

«Είναι διάχυτο στον μέσο πολίτη ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πολιτικό συμβόλαιο εκτέλεσης, το οποίο απλώς θα αποτύχει με τους εμπνευστές του απλώς να κερδίζουν το χρόνο που θα μεσολαβήσει μέχρι να γίνουν τα αποκαλυπτήρια», συμπλήρωσε. Επιπλέον εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι εμπλεκόμενοι δεν πρέπει να αγωνιούν λέγοντας πως αν τους είχε πελάτες, τότε θα τους έλεγε να μην ανησυχούν.

“Κακόγουστο αστείο η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια”

Τέλος, αναφερόμενος στην οικονομία, σημείωσε ότι η έξοδος από τα μνημόνια ακούγεται κακόγουστο αστείο «αν συνοδεύεται από τη συνταγή Τσίπρα, δηλαδή αν η έξοδος σημαίνει φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές που θα φθάνουν το 70%, ένα εκατομμύριο κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και 600.000 ταλαντούχα ελληνόπουλα να έχουν ξενιτευτεί απ΄ την πατρίδα τους γιατί δεν βρίσκουν καμιά προοπτική».