Καταψηφίστηκε η πρόταση της ΝΔ για προανακριτική

Καταψηφίστηκε η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τα πεπραγμένα Κουρουμπλή, Ξανθού και Πολάκη στο χώρο της υγείας, καθώς δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Τα αποτελέσματα για τους «3»

Για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές. Στην κάλπη βρέθηκαν 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ήταν 238, άκυρα ψηφοδέλτια 29. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86. Κατά της πρότασης ψήφισαν 151. Παρών ψήφισαν 1.

Για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ψήφισαν 267 συνολικά βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ήταν 234, άκυρα 33 ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 88. Κατά της πρότασης ψήφισαν 145. Παρών ψήφισαν 1.

Για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ήταν τα 236, άκυρα 31. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86. Κατά της πρότασης ψήφισαν 149. Παρών ψήφισαν 1.

 ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία

Υπέρ της πρότασης δήλωσαν ότι ψήφισαν η ΝΔ και η ΧΑ. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι έριξαν στις κάλπες άκυρο ψηφοδέλτιο, ενώ το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ