Κικίλιας: «Ο Τσίπρας είναι όμηρος των κουκουλοφόρων»

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως είναι «όμηρος των κουκουλοφόρων» και προσθέτοντας πως και η Ελληνική Αστυνομία, με τη σειρά της, είναι «όμηρος του ΣΥΡΙΖΑ».

«Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 3%, οι κουκουλοφόροι που τα σπάνε στην Αθήνα, χωρίς να τους πειράζει κανείς, ουσιαστικά ήταν σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων του. Σήμερα, ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος των συγκεκριμένων που τον ψήφιζαν όταν ήταν κόμμα διαμαρτυρίας και φοβάται να τους αφήσει για να μη δημιουργηθεί κάτι στα αριστερά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο απόλυτος φασισμός»

«Κάποιοι θεωρούν δήθεν δημοκρατική κατάκτηση να σπάνε το Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, τη Νομική Σχολή. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ο απόλυτος φασισμός, είτε προέρχεται από αριστερά, είτε από δεξιά», ανέφερε στη συνέχεια ο Βασίλης Κικίλιας.

«Κάθε φορά που η ΕΛΑΣ προσήγαγε μετά από επεισόδια τέτοιους ανθρώπους, έτρεχαν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τους υπερασπιστούν και να τους δώσουν ιδεολογική κάλυψη. Ποια είναι η κατάσταση σήμερα; Τα σπάνε σε τέσσερις πόλεις της χώρας για αυτόν που έβαλε τη βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο», πρόσθεσε, επισημαίνοντας τις συνεχείς επιθέσεις στις διμοιρίες των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο γεγονός ότι υπάρχει, όπως είπε, παρανόμως ΚΕΠ αναρχικών στην πλατεία Εξαρχείων.

Κριτική ελέω Ρουβίκωνα

«Επιτίθενται συνεχώς. Μπαίνουν στα πανεπιστήμιά μας και τα σπάνε όποτε θέλουν», σχολίασε στη συνέχεια ο βουλευτής της ΝΔ και έκανε εκτενή αναφορά στον Ρουβίκωνα, που «μπαίνει όποτε θέλει σε δημόσιες υπηρεσίες».

«Μπήκαν στη Βουλή και ενώ συνελήφθησαν, με παρέμβαση του προέδρου της Βουλής αφέθησαν ελεύθεροι παρανόμως. Ρωτάτε πώς νιώθουν οι αστυνομικοί που κάνουν με κίνδυνο τη δουλειά τους και ξαναβλέπουν τους ίδιους ανθρώπους να κυκλοφορούν ελεύθεροι; Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, από το 2012 έως το 2014, και ο προκάτοχός μου, κ. Δένδιας, και εγώ, δώσαμε ισχυρές και αποτελεσματικές απαντήσεις στα κορυφαία ζητήματα της τρομοκρατίας, της ασφάλειας και της τάξης, στο προσφυγικό/μεταναστευτικό. Γι’ αυτό και η κατάσταση στο τέλος του 2014 ήταν πολύ καλύτερη, και οι συμπολίτες μας αισθάνονταν πολύ περισσότερο ασφαλείς από ότι σήμερα», συμπλήρωσε.

«Ανασχηματισμός του χθες»

Ασφαλώς, ο κ. Κικίλιας σχολίασε και τον «μίνι» ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Αφού δήλωσε πως συνήθως ο ανασχηματισμός συνδέεται με την ανανέωση του πολιτικού κεφαλαίου μιας κυβέρνησης, με την προσμονή και την προσδοκία ότι κάτι καινούριο έρχεται, τόνισε πως ο πρόσφατος ανασχηματισμός «είναι του χθες και του προχθές» και πως «δεν μπορεί να σηματοδοτήσει κάτι το χθες και το προχθές σε μία κυβέρνηση».

Μάλιστα, έκανε ειδική μνεία στον Φώτη Κουβέλη, λέγοντας: «Ο τρόπος που ακούστηκε το ‘παρών’ και έπεσε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και οδηγηθήκαμε σε μια τεράστια περιπέτεια που μας κόστισε πολλά δισ. ευρώ, εξαργυρώθηκε μετά από τρία χρόνια με μια θέση αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας».

Παράλληλα, έριξε τα «βέλη» του και στην παραμονή συγκεκριμένων υπουργών, όπως του Παναγιώτη Κουρουμπλή, λέγοντας:

«Συζητάμε σήμερα για αυτούς που άλλαξαν στην κυβέρνηση. Για αυτούς που έμειναν πρέπει να μιλήσουμε. Παρέμεινε στην κυβέρνηση ο υπουργός που ευθύνεται για την τεράστια οικολογική καταστροφή με την πετρελαιοκηλίδα στις παραλίες και τις θάλασσες της Αττικής.

Παρέμειναν στην κυβέρνηση τρεις υπουργοί που εμπλέκονται στις υποθέσεις της υπερκοστολόγησης των φαρμάκων και της Novartis. Παρέμεινε στην κυβέρνηση ο υπουργός που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους γνωστούς αγνώστους που καίνε την Αθήνα και τις πόλεις μας κάθε εβδομάδα».