Το ΚΙΝΑΛ ρωτά για μυστικά κονδύλια και χρηματοδότηση Σόρος στη συμφωνία των Πρεσπών

Την παρέμβαση του ΚΙΝΑΛ προκάλεσε η αναταραχή στο κυβερνητικό στρατόπεδο με αφορμή τα μυστικά κονδύλια και τις κατηγορίες για χρηματοδότηση από τον Σόρος της «προώθησης» της συμφωνίας των Πρεσπών.

Μεταξύ άλλων, το Κίνημα Αλλαγής ρωτά τον πρωθυπουργό αν αληθεύουν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αν η «αδρανής στάση» του οδήγησε στην παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

Αναλυτικά η ερώτηση του ΚΙΝΑΛ για Σόρος και μυστικά κονδύλια:

«ΘΕΜΑ: Τα διαλαμβανόμενα στο Υπουργικό Συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου 2018.

Έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα κατηγορίες που ανταλλάχτηκαν ανάμεσα στους Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας σχετικά με τη διαχείριση μυστικών κονδυλίων, αλλά και τις επιχορηγήσεις παραγόντων των διεθνών αγορών, προκειμένου να επικυρωθεί τελικώς η συμφωνία των Πρεσπών και άλλα “ηχηρά” παρόμοια. Κι όλα αυτά εν μέσω συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, με εσάς, κύριε πρωθυπουργέ παρόντα και προεδρεύοντα.

Προφανώς, ουδέποτε σε συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου ακόμη και στο απώτατο παρελθόν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο. Προφανώς, επίσης, είναι αδιανόητο πρωθυπουργός να ακούει τους υπουργούς του να εκτοξεύουν εν συνεδριάσει τέτοιες κατηγορίες και να μην αντιδρά.

Είναι, τέλος, προφανέστατο πως η διακίνηση σε διεθνές επίπεδο τέτοιων κατηγοριών προσβάλλει σοβαρότατα τη χώρα. Τέλος, η διευκρινιστική παρέμβαση του προέδρου της Βουλής περί μυστικών κονδυλίων των υπουργείων αποδεικνύει πως οι κατηγορίες αυτές πράγματι εκτοξεύτηκαν στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 16ης Οκτωβρίου 2018.

Ερωτάσθε:

α. Αληθεύει πως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου πέραν των πολιτικών διαφωνιών η συζήτηση στράφηκε γύρω από κατηγορίες περί διαχείρισης μυστικών κονδυλίων, καθώς και χρηματοδοτήσεων από τον Τζ. Σόρος για την “προώθηση” της συμφωνίας των Πρεσπών;

β. Αληθεύει πως οι κατηγορίες αυτές και η δική σας αδρανής στάση αποτέλεσε την αιτία της παραίτησης του Υπουργού των Εξωτερικών;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Κεγκέρογλου Βασίλης

Λοβέρδος Ανδρέας

Αρβανιτίδης Γιώργος

Αχμέτ Ιλχάν

Βενιζέλος Ευάγγελος

Γρηγοράκος Λεωνίδας

Θεοχαρόπουλος Αθανάσιος

Καρράς Γεώργιος – Δημήτριος

Κεφαλίδου Χαρά

Κουτσούκος Γιάννης

Κρεμαστινός Δημήτρης

Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας

Κωνσταντόπουλος Δημήτρης

Μανιάτης Γιάννης

Μπαργιώτας Κωνσταντίνος

Παπαθεοδώρου Θεόδωρος

Σκανδαλίδης Κώστας

Τζελέπης Μιχάλης

Χριστοφιλοπούλου Εύη».