INTIME

Κουβέλης: «Θέμα προτεραιότητας η αποκατάσταση των ζημιών στη Ζάκυνθο»

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης προκειμένου να επιθεωρήσει από κοντά τις ζημιές που υπέστησαν τόσο το κεντρικό λιμάνι του νησιού, όσο και το μοναστήρι ανεκτίμητης ιστορικής και θρησκευτικής κληρονομιάς στα Στροφάδια.

propoli

Κατά την επίσκεψή του, ο Φ. Κουβέλης είχε συναντήσεις στο λιμεναρχείο και την αντιπεριφέρεια κατά την διάρκεια των οποίων εξετάστηκαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα, για την αποκατάσταση των ζημιών.

«Για εμάς, είναι θέμα προτεραιότητας να αρχίσουν οι αποκαταστατικές διαδικασίες, σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, προκειμένου οι όποιες επισκευές να ανταποκρίνονται στο ζητούμενο. Και το ζητούμενο είναι η αποτελεσματικότητα και η καλή λειτουργία του λιμανιού. Βεβαίως, πρέπει να περάσουμε σε ένα στάδιο ύφεσης των σεισμικών δονήσεων, προκειμένου και μετά από συγκεκριμένη διαδικασία ελέγχου και θεώρησης και αυτοψίας των πραγμάτων, να προωθηθούν άμεσα οι σχετικές αποκαταστατικές λειτουργίες», τόνισε κατά την επιθεώρηση του λιμανιού ο Φ. Κουβέλης.

Και πρόσθεσε πως «το δεύτερο ζήτημα το οποίο επίσης μας απασχολεί και ενδιαφερόμαστε να προωθήσουμε την αντιμετώπισή του, είναι τα Στροφάδια. Εκεί πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση, βεβαιότατα και πάλι σε περίοδο που θα καταγραφεί ύφεση των σεισμικών δονήσεων, προκειμένου τα Στροφάδια να αποκτήσουν κι έναν λιμένα και κυρίως να σωθεί αυτό το εξαιρετικού ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μοναστήρι που υπάρχει εκεί. Είναι στις προτεραιότητές μας».

Loading