Κουτσούμπας: «Πολύ κοντά ο κίνδυνος για θερμό επεισόδιο»

«Πολύ κοντά» βλέπει ο Δημήτρης Κουτσούμπας τον κίνδυνο για «θερμό επεισόδιο» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όπως τόνισε σε ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο Καλύμνου.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ απηύθυνε «κάλεσμα επαγρύπνησης και ετοιμότητας του λαού μπροστά σ’ αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις», εξελίξεις οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο φέρνουν πολύ κοντά τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου, άμεσης πολεμικής εμπλοκής της χώρας μας»

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέναντι στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, ακολουθεί την πάγια τακτική του εφησυχασμού και της συγκάλυψης» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι «είναι διαφορετικό να μην καλλιεργείς κλίμα τρόμου, φοβίας, ανασφάλειας, και είναι άλλο να κρύβεις την πραγματικότητα, να μην ενημερώνεις, να μην προετοιμάζεις τον ελληνικό λαό για τους κινδύνους».

«Η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων είναι τεράστια γιατί έχουν αναγορεύσει ΗΠΑ και ΝΑΤΟ σε εγγυητές της ασφάλειας στο Αιγαίο, ενώ αποτελούν παράγοντες αστάθειας» τόνισε χαρακτηριστικά ο γ.γ. του ΚΚΕ, ο οποίος επισήμανε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

«Δεν εμπιστεύομαι την κυβέρνηση γιατί…»

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κουτσούμπα: «Γι’ αυτό δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία έτρεξε να αξιοποιήσει τις “ρωγμές” στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία για να αναλάβει αυτή το ρόλο του σημαιοφόρου των ΗΠΑ στην περιοχή. Γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα παραμύθιαζε το λαό, ότι “η Ελλάδα αποτελεί νησίδα σταθερότητας και ειρήνης” κρύβοντας την πραγματικότητα, ότι στην περιοχή μας συγκρούονται παγκόσμιες και περιφερειακές δυνάμεις.

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση η οποία μετέτρεψε και μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών όπως απέδειξε η χρήση της Σούδας.

Αναβαθμίζει τις αμερικανονατοϊκές στρατιωτικές υποδομές στην Ελλάδα όπως συμβαίνει με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αλλά και το νησί της Σύρου όπου οι Αμερικάνοι θέλουν να το μετατρέψουν σε μια δεύτερη, “μικρή Σούδα” για τις στρατιωτικές ανάγκες των ΗΠΑ» κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.