ΙΝΤΙΜΕ (Φωτ. αρχείου)

Κ. Μητσοτάκης: «Θα αλλάξω άμεσα το άσυλο»

Για «ντροπιαστική κατάσταση» στα Πανεπιστήμια κάνει λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεσμεύεται να τροποποιήσει άμεσα το πλαίσιο για το άσυλο, μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Τρίτη (30/1) το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

«Γενικευμένη ανομία»

«Σήμερα επισκέφτηκα το Πανεπιστήμιο Αθηνών και είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Πρύτανη και τους Αναπληρωτές του το ζήτημα της ασφάλειας στους πανεπιστημιακούς χώρους», αναφέρει αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook και συνεχίζει:

«Δυστυχώς, κάθε μέρα πλέον, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, αλλά και οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς καταστάσεις, λόγω της γενικευμένης ανομίας που επικρατεί. Από μικροκλοπές και διαρρήξεις μέχρι περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, όπως το πρόσφατο μαχαίρωμα φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου».

«Δεν μπορεί και δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Όλοι πια έχουν καταλάβει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί, αλλά και δεν θέλει – λόγω της ιδεοληψίας της – να προστατέψει την ακαδημαϊκή κοινότητα. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει και ο νόμος Γαβρόγλου για τα ΑΕΙ, που επανέφερε με εντελώς ασύδοτο τρόπο το άσυλο, μετατρέποντας τα πανεπιστήμια σε άνδρα ανομίας», σχολιάζει στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Απαιτούνται άμεσες δράσεις»

«Αυτή η ντροπιαστική κατάσταση, όμως, δεν μπορεί άλλο να συνεχισθεί και όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και, όταν λέω όλοι, εννοώ και τις πανεπιστημιακές αρχές. Η ανομία δεν αντιμετωπίζεται ούτε δια της ανοχής, ούτε πόσο μάλλον της σιωπής. Χρειάζονται άμεσες δράσεις και η Ν.Δ. θα αναλάβει και θα στηρίξει σύντομα πρωτοβουλίες σε αυτήν την κατεύθυνση, καθώς η κυβέρνηση έχει αποδείξει και την ατολμία και την ανικανότητά της να πατάξει την εγκληματικότητα στα πανεπιστήμια», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.

«Καμία γκρίζα ζώνη για το άσυλο»

«Σε ό,τι με αφορά θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Ένας από τους πρώτους νόμους της ΝΔ θα είναι η άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το άσυλο, ώστε να μην υπάρχει καμία γκρίζα ζώνη σχετικά με την αυτεπάγγελτη επέμβαση της αστυνομίας σε περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων», τονίζει στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνεχίζει:

«Σε όλα τα πανεπιστήμια στον κόσμο εφαρμόζεται ο ποινικός κώδικας. Αυτό θα συμβεί και στην Ελλάδα με την αυτονόητη διασφάλιση της ελευθερίας της άποψης. Αυτό, άλλωστε, σημαίνει άσυλο και όχι η σημερινή κατάντια που επέτρεψε η κυβέρνηση μετατρέποντας τα πανεπιστήμια σε άσυλο εγκληματιών».