Φωτ. αρχείου

Κ. Μητσοτάκης: «Όχι μαθήματα σε εμάς από τον ΣΥΡΙΖΑ…»

Σημαντικό μήνυμα στη κυβέρνηση για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, έστειλε σήμερα μέσω της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι…«εγώ δεν θα ερχόμουν σε συμφωνία με τα Σκόπια αν δεν άλλαζαν το Σύνταγμά τους. Σε άλλη συγκυρία, με κατάλληλη προετοιμασία και με την άλλη πλευρά να επιθυμεί πραγματική και όχι πλασματική λύση».

Και πρόσθεσε λέγοντας: «Εμείς δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στα επικίνδυνα παιχνίδια της κυβέρνησης, εμείς συνένοχοι σε μια ιστορία που πάει να τραυματίσει την ψυχή του έθνους δεν θα γίνουμε. Το ότι ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται θα μπορούσε να ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο της τελευταίας τριετίας, αν τα αποτελέσματα δεν ήταν καταστροφικά για τη χώρα. Η παρατήρηση δυστυχώς είναι επίκαιρη, καθώς ο πρωθυπουργός έχει πάρει επάνω του και τη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό».

Για το ίδιο θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται να ανεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Δεν θα δεχτώ τη ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ούτε όμως θα επιτρέψω και σε διάφορα ακραία στοιχεία να καπηλευθούν τις εύλογες ανησυχίες του ελληνικού λαού. Δεν ανέχομαι από κανένα με ανιστόρητη ταύτιση του πατριωτισμού με τον ακραίο εθνικισμό. Για την πατρίδα μας πολέμησαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας. Δεν ήταν ακραίοι. Πατριώτες ήταν».

“Αν δεν άλλαζαν το Σύνταγμα δεν θα συνομιλούσα”

Αναφερόμενος στο πως θα χειριζόταν ο ίδιος την κατάσταση με τα Σκόπια ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως…«θα ξεκινούσα τη διαπράγματευση από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού. Θα περίμενα δω απτά δείγματα γραφής από την άλλη πλευρά για να προχωρήσω στο επόμενο στάδιο. Δεν θα συζητούσα τίποτα με τα Σκόπια αν δεν δεσμευόντουσαν πρώτα ότι θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους. Που ήταν τότε αυτοί που σήμερα ζητούν εξηγήσεις; Θα σας πω εγώ που ήταν. Υπέγραφαν κείμενα να αναγνωρισθούν τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Γραβρόγλου, η κα Χριστοδουλοπούλου, ο κ. Καρανίκας και 200 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μαθήματα σε εμάς…»

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι…«ανήλθαν στην εξουσία για να αμφισβητήσουν δήθεν το κατεστημένο. Και μέσα σε ελάχιστο χρόνο έγιναν οι ίδιοι το πιο φαύλο και αδίστακτο κατεστημένο που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Αδίστακτο. Κυνικό. Χωρίς ηθικούς φραγμούς. Χωρίς καμία αναστολή.

Νέες εφημερίδες, εκδίδονται σωρηδόν με αφανείς υποστηρικτές και προκλητική χρηματοδότηση από τα μεγάλα διαφημιστικά κονδύλια δημοσίων επιχειρήσεων. Με το χρήμα του Έλληνα φορολογούμενου η κυβέρνηση χτίζει το καθεστώς της. Τους προειδοποιώ ότι σύντομα θα λογοδοτήσουν».

Και κατέληξε λέγοντας με την καταγγελία πως…«το κράτος έχει μπει πλήρως στην υπηρεσία του κόμματος. Τάζουν μονιμοποιήσεις, ενώ ξέρουν πως αυτό είναι αντισυνταγματικό. Κοροϊδεύουν και εξαπατούν ξανά. Το κράτος μεγαλώνει. Οι δημόσιοι φορείς αυξάνονται. Κολλητοί και συγγενείς βολεύονται με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου».