Λαφαζάνης: «Το επίδομα ξεγυμνώνει πολιτικά και ηθικά την κυβέρνηση»

«Αμαρτωλή» χαρακτηρίζει ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τη ρύθμιση του τρίτου μνημονίου, η οποία είχε ανοίξει το δρόμο για να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου υπουργοί όπως η Ράνια Αντωνοπούλου.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της ΛΑΕ κάνει λόγο για «απαράδεκτο επίδομα» και υποστηρίζει ότι «ξεγυμνώνει πολιτικά και ηθικά την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου».

Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης ρίχνει τα «βέλη» του και προς την αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «πολιτική και ηθική υποκρισία όλων των κομμάτων της μνημονιακής αντιπολίτευσης».

«Πυρά» κατά πάντων

«Όλα μαζί τα μνημονιακά συνεταιράκια, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (ΔΗΣΥ), Ποτάμι, είναι συνυπεύθυνα για τα χαριστικά επιδόματα που προνομιακά δόθηκαν σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, όπως και κυρίως είναι συνυπεύθυνα, γιατί τον Δεκαπενταύγουστο του 2015 ψήφισαν το μνημόνιο και διέσωσαν από την πτώση την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, η οποία αλλιώς θα ήταν υποχρεωμένη να πάει σε εκλογές με ανοικτό το θέμα της επικύρωσης του μνημονίου, πράγμα που σημαίνει ότι οι τελευταίες θα έπαιρναν τη μορφή δημοψηφίσματος: Ναι η Όχι στο τρίτο μνημόνιο», ανέφερε σχετικά ο κ. Λαφαζάνης σε γραπτή δήλωσή του.

Μάλιστα, κατηγορεί όλα τα κόμματα πως «την ίδια ώρα που από κοινού ενταφίαζαν τη χώρα και τον λαό, ψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο, που μαζί έκοβαν συντάξεις και επιδόματα, ψήφιζαν όλοι μαζί διατάξεις που προσέφεραν προνόμια και δώρα στους διαχειριστές της μνημονιακής λεηλασίας».

Επίσης, τους καταλογίζει δόλο και σκοπιμότητα και τονίζει πως «κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση πρέπει, όλοι μαζί, να ανατραπούν, να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους και να πεταχτούν στον κάλαθο των πολιτικών απορριμάτων».