«Λύση που δεν προσβάλλει τον ‘μακεδονικό’ λαό»

Σίγουρος ότι θα βρεθεί λύση η οποία θα είναι αξιοπρεπής και δεν θα προσβάλλει την ταυτότητα του «μακεδονικού λαού» αλλά ούτε και την ταυτότητα ενός τμήματος των Ελλήνων, δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

Ο κ. Ζάεφ έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους λίγες ώρες πριν την άφιξη του επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην πΓΔΜ. Παρά το γεγονός ότι απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με δηλώσεις του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για την ανάγκη αλλαγής Συντάγματος, επέμεινε στην ανάγκη να βρεθεί λύση: «Η θέση της χώρας είναι ξεκάθαρη, είμαστε έτοιμοι για λύση. Η «Μακεδονία» έχει ανάγκη για λύση και το ίδιο χρειάζεται την λύση και η Ελλάδα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Μηνύματα Γιούνκερ

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζαν Κλοντι Γιούνκερ πραγματοποιεί περιοδεία σε χώρες των δυτικών Βαλκανίων στέλνοντας το μήνυμα ότι η ευρωπαϊκή προοπτική τους είναι ανοικτή ενόψει και της έκθεσης που θα δημοσιοποιηθεί τον Απρίλιο για τις υποψήφιες χώρες.

Τον επικεφαλής της Κομισιόν συνοδεύει ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν που έχει δώσει το μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι θετική για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία.