Μαξίμου: Χτυπούν Κυριάκο με…πατέρα, αδελφή και Σαμαρά

Ο “πόλεμος” του…βίντεο συνεχίζεται για μία ακόμη ημέρα μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας, με το κυβερνών κόμμα να δίνει αυτή τη φορά στη δημοσιότητα δύο βίντεο, όπου στο ένα συμπεριλαμβάνονται οι δηλώσεις του πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνου, της αδελφής του, Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με την ονομασία της πΓΔΜ.

Σ’ αυτό το δελτίο εκτός από το βίντεο υπάρχει και σχόλιο του Μαξίμου που αναφέρει: «Οι διαρκείς παλινωδίες  της ΝΔ στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ προκαλούν ίλιγγο σε όσους τις παρακολουθούν διαχρονικά.

Σας παραθέτουμε σχετικό βίντεο με δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, του Αντώνη Σαμαρά και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές».

Δείτε το βίντεο:

 

Το βίντεο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Στο δεύτερο βίντεο έχουν απομονωθεί οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο οποίος σε παλαιότερη εκπομπή του ΑΝΤ1 αναφέρε: «Εγώ δέχομαι συζήτηση για μεικτή ονομασία. Το είπα καθαρά. Το ξαναλέω και πάλι. Ενδεχομένως θα μπορούσε να ονομαστεί και Σλαβομακεδονία. Και κατά την άποψή μου, πρέπει η Ελλάς να δεχθεί, διότι αλλιώς αν δεν δεχθεί θα πάμε σε σκέτη «Μακεδονία». Και είναι απαράδεκτη υποκρισία, εν ονόματι της εθνικής υπερηφάνειας και της εθνικής αδιαλλαξίας να δεχόμαστε να μείνει αυτό το κράτος με το όνομα «Μακεδονία» και να μη δεχόμαστε να μείνει με ένα σύνθετο όνομα. Γι’ αυτό σας ξαναλέω και πάλι. Αρνούμαι τα σημερινά μέτρα, τα θεωρώ λάθος και αντίθετα, εισηγούμαι η κυβέρνηση να προχωρήσει αποφασιστικά. Αυτή την ώρα χρειάζεται ειλικρίνεια και εντιμότητα και θάρρος. Αυτό χρειάζεται η εξωτερική μας πολιτική και νομίζω ότι αυτό είναι που μας λείπει».

Το συγκεκριμένο βίντεο του Μαξίμου συνοδεύεται από νέο σχόλιο – ευθεία βολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρώην Πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος τόνιζε το 1994, μετά την πτώση της κυβέρνησής του από τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή το ονοματολογικό, πως «είναι απαράδεκτη υποκρισία εν ονόματι της εθνικής υπερηφάνειας και της εθνικής αδιαλλαξίας να δεχόμαστε να μείνει αυτή η χώρα με το όνομα Μακεδονία», υπογραμμίζοντας πως «εάν η Ελλάς δεν δεχθεί ονομασία μικτή θα πάμε σε σκέτη Μακεδονία»;

Αναμένουμε εάν ο κ. Μητσοτάκης θα απαντήσει με «ειλικρίνεια, εντιμότητα και θάρρος», όπως έλεγε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ή θα επιβεβαιώσει πως είναι ψεύτης, ανέντιμος και δειλός» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε το δεύτερο βίντεο

https://youtu.be/GmB_84Z1xR4