«Στείλτε Τσίπρα και Καμμένο στο σπίτι τους»

Του Χρήστου Τσαλικίδη

Την αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή του ότι η Νέα Δημοκρατία «θα μειώσει τους φόρους για όλους τους Έλληνες πολίτες» επανέλαβε από τα Γιαννιτσά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε στελέχη, φίλους και μέλη του κόμματος, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Πιερία και Πέλλα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία, ενώ στηλίτευσε και τους χειρισμούς της στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, δηλώνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι το μόνο κόμμα που έχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα της χώρας.

Εκτίμησε δε ότι «το 2018 θα είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων» για αυτό και κάλεσε όλα τα κομματικά στελέχη να εργαστούν σκληρά και αποφασιστικά για τη «μεγάλη πολιτική αλλαγή» που έχει ανάγκη η χώρα, αποφεύγοντας όπως τόνισε χαρακτηριστικά «κάθε διχαστικό λόγο» μεταξύ παλαιών και νέων φίλων της Νέας Δημοκρατίας.

«Τσίπρας και Καμμένος δεν αξίζουν Τρίτη ευκαιρία»

«Είμαστε εδώ για να ενώσουμε» ήταν η ενδεικτική αναφορά του κ. Μητσοτάκη, προτρέποντας τους παρευρισκόμενους να γυρίσουν την πλάτη στη συγκυβέρνηση!  «Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο παρελθόν. Είναι ήδη παρελθόν. Το γνωρίζουν όλες και όλοι, το γνωρίζουν και οι πολίτες που πίστεψαν στον κ. Τσίπρα και είδαν τις ελπίδες τους να διαψεύδονται» συνέχισε, δίνοντας στη συνέχεια έμφαση στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν αξίζει να έχει αυτήν την κυβέρνηση. «Δεν αξίζουμε άλλο, τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο. Στείλτε τους στο σπίτι τους, όταν έρθουν οι επόμενες εκλογές, δεν αξίζουν τρίτη ευκαιρία».

«Έχω ένα όνειρο…»

Όσο για το δικό του όραμα για την Ελλάδα; «Εγώ θέλω τα νέα παιδιά, να έχουν ευκαιρίες, να δουλέψουν, να προκόψουν και να ανταμειφθούν ανάλογα με τον κόπο τους και την προσπάθεια τους. Αρκετά πια, με μια πολιτική, η οποία τιμωρεί, αντί να επιβραβεύει την εργασία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Είμαστε φιλελεύθερο κόμμα. Το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του εθνάρχη, του ιδρυτή της παράταξης μας, του Μακεδόνα. Ένα κόμμα το οποίο πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Και πιστεύει, ότι ο καθένας από εσάς μπορείτε να προχωρήσετε όσο ψηλά αντέχετε εσείς οι ίδιοι σε αντιστοίχιση, απόλυτη, με τη δουλειά την οποία θα κάνετε. Και πιστεύουμε σε ένα κράτος, το οποίο θα είναι αρωγός, δε θα είναι εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα, θα στηρίζει τους πιο αδύναμους, με ένα καλό σύστημα υγείας, ένα καλό σύστημα παιδείας, σε ένα κράτος το οποίο θα έχει ασφάλεια σε όλες και σε όλους».