Μητσοτάκης: «Δεν θα δεχθώ οποιαδήποτε υπόνοια γεωγραφικού διχασμού της χώρας”

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες απέστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω της σημερινής του συνάντησης με τον πρόεδρο και τα μέλη της διοικούσας επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Αθήνα, δηλώνοντας ότι δεν θα δεχθεί «οποιαδήποτε υπόνοια γεωγραφικού διχασμού της χώρας».

Στην τοποθέτησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι ως παράταξη η ΝΔ είναι ιστορικά, πολιτικά και συναισθηματικά απολύτως ταυτισμένη με τη Θεσσαλονίκη, αλλά και με ολόκληρη τη Μακεδονία, ενώ επιτέθηκε στους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένος λέγοντας ότι «ρήμαξαν» οικονομικά τη Βόρεια Ελλάδα.

«Ξέρετε πολύ καλά ότι η ανεργία στη Μακεδονία και τη Θράκη είναι υψηλότερη από τον μέσο όρο της χώρας ενώ και το κατά κεφαλήν Α.Ε.Π. είναι πολύ χαμηλότερο. Δυστυχώς, η αποβιομηχάνιση και η μετανάστευση επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς. Δυστυχώς έχει γίνει όρος επιβίωσης, καθώς οι επιχειρήσεις στην Βόρειο Ελλάδα αντιμετωπίζουν από τη μία την υπερφορολόγηση και από την άλλη τα γραφειοκρατικά εμπόδια μιας κυβέρνησης η οποία εξακολουθεί και σήμερα να παραμένει εχθρική προς την επιχειρηματικότητα. Μια υπερφορολόγηση η οποία συμπιέζει το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, παγώνει την κατανάλωση και τελικά ψαλιδίζει την ανάπτυξη» παρατήρησε.

“Χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι το γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη”

«Νομίζω, ότι όλη η υποβάθμιση και η εγκατάλειψη της πόλης καθρεφτίζεται στο άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι, γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «η Βόρεια Ελλάδα και ειδικά η Θεσσαλονίκη θα είναι οι πρώτοι ωφελημένοι από το συνολικό σχέδιό μας για την ανάπτυξη».

“Βγείτε στην κοινωνία”

Στο σημείο αυτό ζήτησε από όλα τα μέλη της διοικούσας επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης να έχουν «σωστή και άριστη συνεργασία με τους βουλευτές και με την τοπική αυτοδιοίκηση», αλλά και το ίδιο το κομματικό όργανο να ενισχύσει τη δική της παρουσία στην πόλη. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό το κεντρικό πολιτικό μήνυμα αλλά και το εξειδικευμένο πολιτικό μήνυμα το οποίο θέλουμε να εκπέμψουμε για τη Θεσσαλονίκη και για την Βόρεια Ελλάδα να φτάσει μέχρι και το τελευταίο πολίτη.

Ξέρουμε καλά, και το γνωρίζετε, ότι η Θεσσαλονίκη στερείται σήμερα τοπικών μέσων σε διεισδυτικότητα. Αυτό σημαίνει ότι ο δικό σας λόγος πρέπει να αναπαράγεται με ακόμα μεγαλύτερη συστηματικότητα, μη έχοντας στην διάθεσή μας μέσα που ενδεχομένως να είχαμε στο παρελθόν. Αυτό μας υποχρεώνει να επαναξιολογήσουμε συνολικά και να επαναξιολογήσετε και εσείς την δική σας επικοινωνιακή στρατηγική.

Και αυτό καθώς θα πηγαίνουμε προς τις εκλογές σε ένα περιβάλλον ολοένα μεγαλύτερης πόλωσης και μεγαλύτερης έντασης, θα καταστεί ακόμα πιο επιτακτικό. Κλείνοντας, θέλω να επαναλάβω πόσο μεγάλη πολιτική σημασία αποδίδω στο ρόλο της Διοικούσας ως τον συντονιστικό πυλώνα των κομματικών δράσεων στη Θεσσαλονίκη, ενόψει και των εθνικών αλλά και των περιφερειακών εκλογών» δήλωσε σχετικά.