Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας είναι αναξιόπιστος συνομιλητής για το προσφυγικό»

Δηλώσεις για το προσφυγικό πρόβλημα έκανε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το προσφυγικό πρόβλημα δοκιμάζει τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ζήτησε ευρωπαϊκές λύσεις που «θα πρέπει να στηρίζονται στις αρχές της αποτελεσματικότητας, της αλληλεγγύης, αλλά και της δίκαιης κατανομής των βαρών ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης, αλλά και την ενιαία διαδικασία χορήγησης ασύλου σε όσους επιχειρούν να μπουν στην Ευρώπη.

«Ο κ. Τσίπρας δυστυχώς έχει μεγάλες ευθύνες για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων την οποία υιοθέτησε το 2015.

Όπως έχει επίσης μεγάλες ευθύνες για το γεγονός ότι οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου στη χώρα μας και στα ελληνικά νησιά καθυστερούν αδικαιολόγητα πολύ.

Με αποτέλεσμα η κατάσταση σε πολλά νησιά να είναι σήμερα τραγική. Ο κ. Τσίπρας με άλλα λόγια δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής όταν μιλάει για το προσφυγικό πρόβλημα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Κλείνοντας επεσήμανε ότι «η χώρα μας έχει δοκιμαστεί πολύ κι έχει τραυματιστεί από την προσφυγική κρίση.

Σήμερα η συζήτηση θα πρέπει να είναι για το πώς περισσότεροι πρόσφυγες θα φύγουν από την Ελλάδα στα πλαίσια ενός νέου προγράμματος μετεγκατάστασης στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες κι όχι για το πώς κάποιοι άλλοι θα επιστρέψουν πίσω στην Πατρίδα μας».