Μπαλάφας: «Καλοδεχούμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Παπανδρέου»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ένταξης ακόμη και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στον ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο βουλευτής της Β’ Αθηνών Γιάννης Μπαλάφας.

propoli

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Open, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτήθηκε για τις πληροφορίες που αναφέρονται σε ενδεχόμενο φλερτ του κυβερνώντος κόμματος με τον Γιώργο Παπανδρέου και εκείνος απάντησε: «Θεωρητικά δεν αποκλείεται. Οι δυνάμεις που καλύπτονται σήμερα σε αυτό που ονομάζεται ΚΙΝΑΛ, και το λέω με πολλή προσοχή, είναι δυνάμεις που εξ αντικειμένου μπορούν να συναποτελέσουν μαζί με εμάς ένα ευρύτερο μέτωπο συνεργασίας».

Ακολούθησε η ερώτηση αν είναι «καλοδεχούμενος και ο κ. Παπανδρέου (σ.σ. στον ΣΥΡΙΖΑ), με τον Γιάννη Μπαλάφα να απαντά ως εξής:

«Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ των συγκλίσεων και συνεργασιών με μια ευρύτατη γκάμα δυνάμεων που έχουν, χωρίς διαπραγμάτευση, μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά και στον άπληστο νεοφιλελευθερισμό».

Για Μωραΐτη και Τόλκα

Η συζήτηση στη συνέχεια πήγε στις τελευταίες μεταγραφές των κ. Μωραΐτη και Τόλκα και στη σκληρή κριτική που είχαν ασκήσει, στο παρελθόν, στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν ψάχναμε να βρούμε για να κάνουμε συνεργασίες, ανθρώπους και στελέχη που συμφωνούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με μας, δεν θα επρόκειτο για συνεργασίες, θα ήταν εμείς με τους εαυτούς μας» σχολίασε ο βουλευτής κ. Μπαλάφας και καταλήγοντας υπογράμμισε:

«Οι συνεργασίες γίνονται με δυνάμεις και συλλογικότητες με τις οποίες έχεις και διαφωνίες σε κάποια ζητήματα. Εμείς αυτή την τετραετία κάναμε μια επωφελή συνεννόηση με τους ΑΝΕΛ και τον κ.Καμμένο, ο οποίος ερχόταν από μια μεγάλη απόσταση πολιτική και αυτή η συνεργασία μας έβγαλε από τα μνημόνια».

Loading