ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Γερμανός υπουργός «εντυπωσιασμένος από την οργάνωση και την εικόνα της Μόριας»

Επίσκεψη αστραπή στη Λέσβο και συγκεκριμένα στο πολυσυζητημένο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας Γκερντ Μίλερ (προερχόμενος από το Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα CSU, την υπερσυντηρητική συνιστώσα της κυβέρνησης Μέρκελ).

Ο κ. Μίλερ ήρθε στη Λέσβο με πτήση κυβερνητικού αεροσκάφους προερχόμενος από την Ιταλία και μετέβη απευθείας από το αεροδρόμιο στη Μόρια, όπου είχε ενημερωτικής φύσεως συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Ανδρέα Γκουγκουλή και τον διοικητή του Κέντρου Γιάννη Μπαλμπακάκη. Μετά τις συναντήσεις, ο κ. Μίλερ επισκέφθηκε ζώνες του καταυλισμού, ενώ –όπως έγινε γνωστό από τους συμμετέχοντες στις συναντήσεις του– απερχόμενος δήλωσε ότι στη Μόρια ήλθε για να υποστηρίξει και να βοηθήσει το επιτελούμενο έργο. Χαρακτηριστικά δε, ανέφερε πως φεύγει «εντυπωσιασμένος από την οργάνωση και την εικόνα του κέντρου, που δεν έχει καμία σχέση με όσα γράφονται στο διεθνή Τύπο».

Σημειώνεται ότι ο κ. Μίλερ ήλθε στη Λέσβο μετά από διήμερη περιοδεία του στην Τυνησία και μετά στη νότιο Ιταλία. Όπως έχει μεταδώσει ο γερμανικός Τύπος, στην Τυνησία δήλωσε πως οι γερμανικές εταιρείες πρέπει να δημιουργήσουν περισσότερους χώρους κατάρτισης στη χώρα αυτή, ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει νέες συμφωνίες κατάρτισης στη βόρειο Αφρική με γερμανικές εταιρείες και επαγγελματικές ενώσεις από τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας και του τουρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ