«Ναι» της ΝΔ στην προανακριτική για τη Novartis

«Ναι» στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Novartis λέει η ΝΔ, «ανεξαρτήτως του κατηγορητηρίου που θα κατασκευάσει η κυβέρνηση για να υποστηρίξει τη σκευωρία της.

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος προκαλεί ωστόσο την κυβέρνηση να φέρει τους μάρτυρες χωρίς… κουκούλες «γιατί το καθεστώς προστασίας τους είναι νομικά διάτρητο».

Προκαλεί το Μαξίμου να συναινέσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης

Στην ίδια ανακοίνωση η Πειραιώς εξηγεί πως θεωρεί αυτονόητο ότι η κυβέρνηση θα συναινέσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η πλήρης δήλωση της Μαρίας Σπυράκη έχει ως εξής: «Η Νέα Δημοκρατία είπε από την αρχή “όλα στο φως”. Και εννοείται ότι λέει “ναι” και στην προανακριτική επιτροπή, ανεξαρτήτως του κατηγορητηρίου που προφανώς θα κατασκευάσει η Κυβέρνηση για να υποστηρίξει τη σκευωρία της.

Όμως οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες. Όχι μόνο γιατί τους ξέρει ήδη η Κυβέρνηση, αλλά και γιατί το καθεστώς προστασίας τους είναι νομικά διάτρητο, καθώς απαιτεί την έγγραφη έγκριση του αντιεισαγγελέα διαφθοράς του Αρείου Πάγου, την οποία παραδόξως δεν ζήτησε η αρμόδια εισαγγελέας.

Κατά τα λοιπά, θεωρούμε αυτονόητο ότι η Κυβέρνηση, σε αντίθεση με την επιλογή της να συγκαλύπτει, μέχρι σήμερα, το σκάνδαλο Καμμένου, θα συναινέσει επιτέλους στη διαλεύκανση του, τώρα που έφτασε στη Βουλή».