«Να ξαναφέρουμε την ελπίδα στους Έλληνες»

Αποφασισμένος να ξαναφέρει την ελπίδα στους Έλληνες δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το νομό Ηλείας όπου πραγματοποιεί περιοδεία. Μια ελπίδα, όπως διευκρίνισε, η οποία θα στηρίζεται στο ρεαλισμό, τον πραγματισμό, τη σκληρή δουλειά, το σχέδιο και το πρόγραμμα.

Νωρίτερα επισκέφθηκε τη Βάρδα, όπου απευθυνόμενος στους κατοίκους ανέφερε πως ο ίδιος ακούει με προσοχή αυτά που του μεταφέρει η κοινωνία διότι ο σκοπός των επισκέψεων που πραγματοποιεί δεν είναι μόνο να παρουσιάσει τις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, αλλά να ακούσει συγκεκριμένα τοπικά προβλήματα κάθε περιοχής.

Μείωση ΕΝΦΙΑ και φορολογίας

Με την ευκαιρία επανέλαβε την πάγια θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ως πρωθυπουργός θα μειώσει τη φορολογία. «Λέμε ξεκάθαρα», τόνισε, «ότι το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών μπορεί κατ’ αρχάς να ενισχυθεί μόνο μέσα από μια στοχευμένη πολιτική μείωσης φόρων και εισφορών. Μείωση στον ΕΝΦΙΑ, στη φορολογία εισοδήματος και στις επιχειρήσεις, για να δώσουμε ένα μήνυμα ότι στηρίζουμε την  πραγματικά υγιή επιχειρηματικότητα.  Από εκεί και πέρα τα ζητήματα των χρεών προς την Εφορία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και του συνολικού βάρους των οφειλών των Ελλήνων προς το Κράτος είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Για πρώτη φορά τα χρέη στην Εφορία ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ που είναι αστρονομικό ποσό για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας».

Για τον ίδιο και το οικονομικό πλάνο που έχει κατά νου να εφαρμόσει, η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί το «μυστικό» για την επαναφορά της Ελλάδας σε αναπτυξιακή τροχιά! «Και αυτό η Κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει. Και δεν μπορεί να το κάνει, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να προσελκύσει τις επενδύσεις που χρειάζεται η χώρα για φύγει από το αδιέξοδο. Και μόνο με αυτό τον τρόπο, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν ενάρετο κύκλο, για να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της σημερινής μιζέριας και ανέχειας που μαστίζει όλη την Ελλάδα και εδώ, την περιοχή τη δική σας».

Ακολούθως, μετέβη στο Κουρτέσι όπου επισκέφθηκε θερμοκήπιο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που μαστίζουν τον αγροτικό κόσμο.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τα Λεχαινά, την Ανδραβίδα, τη Γαστούνη και την Αμαλιάδα, όπου συνομίλησε με κατοίκους οι οποίοι του τόνισαν τις δυσκολίες που βιώνουν καθημερινά, αλλά και τα προβλήματα που τους έχει προκαλέσει η υψηλή φορολόγηση. «Με ρώτησε κάποιος», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «αν θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ. Του απάντησα: Άλλος σου είπε ότι θα σου καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Εγώ δεν θα σου πω ότι θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ. Θα σου πω ότι θα τον μειώσω κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια.

Να ξαναφέρουμε την ελπίδα στους Έλληνες

Κλιμακώνοντας την κριτική του στην κυβέρνηση, επισήμανε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι η χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει στην Ελλάδα από τη Μεταπολίτευση, σημειώνοντας ότι η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στοχεύει να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και να ξαναφέρει την αισιοδοξία και την ελπίδα στους Έλληνες.

Όπως είπε: «Να ξαναφέρουμε πίσω στις ψυχές των ανθρώπων, και ειδικά των νέων ανθρώπων, την αισιοδοξία και την ελπίδα. Αλλά μια ελπίδα η οποία δεν θα στηρίζεται σε ψεύτικες υποσχέσεις. Μια ελπίδα η οποία θα στηρίζεται στο ρεαλισμό, τον πραγματισμό, τη σκληρή δουλειά, το σχέδιο, το πρόγραμμα. Αυτά μπορούμε να σας τα υποσχεθούμε. Ψεύτικες υποσχέσεις δεν θα σας δώσουμε. Ό,τι σας πούμε από τώρα μέχρι τις εκλογές, θα είναι μελετημένο, κοστολογημένο και θα το κάνουμε πράξη. Και είμαι σίγουρος ότι με τη δική σας στήριξη και με τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει μια μεγάλη πολιτική νίκη στις επόμενες εκλογές, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε τον τόπο από αυτό το αδιέξοδο, να τον οδηγήσουμε και πάλι στην ελπίδα» τόνισε.