ΝΔ: Καταγγέλλει παρεμβάσεις στην επιλογή των Διευθυντών των Υπουργείων

«Απροκάλυπτες παρεμβάσεις στην επιλογή των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων» καταγγέλλει ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γ. Γεωργαντάς.

Ο κ. Γεωργαντάς κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και άλλους Υπουργούς, και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως και στη διαδικασία επιλογής των Διοικητικών Γραμματέων Υπουργείων, έτσι και στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης των Υπουργείων, επιχειρείται η χειραγώγηση της διαδικασίας επιλογής με στόχο να προκριθούν τελικά οι αρεστοί στην Κυβέρνηση» υπογραμμίζει στην ερώτηση που κατέθεσε.

Όπως σημειώνει πρόκειται για άλλη μία καταστρατήγηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και παραβίασης των διατάξεων των σχετικών νόμων, κατ’ εφαρμογή του σχεδίου κομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Κάποιοι παραμένουν ασυμμόρφωτοι»

«Κάποιοι παραμένουν ασυμμόρφωτοι καθώς φαίνεται πως δεν έλαβαν τα μηνύματα από την οικτρή κατάληξη της επιλογής των Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων. Θα φροντίσουμε να γίνει κατανοητό από όλους ότι η αξιοκρατία και το αίσθημα δικαιοσύνης που πρέπει να αισθάνονται τα στελέχη του Δημοσίου, είναι στοιχεία που δεν μπορούν να εκχωρηθούν με καμία διαπραγμάτευση».

Στην Ερώτηση του κ. Γεωργαντά, αναδεικνύεται πλήθος παρεκκλίσεων, παρανομιών και μεθοδεύσεων στις διαδικασίες πλήρωσης θέσεων ευθύνης σε Γενικές Διευθύνσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.