Η κωλοτούμπα της κυβέρνησης και στο θέμα των διοδίων

Για κωλοτούμπα της κυβέρνησης και στο θέμα των διοδίων κάνει λόγο ο τομεάρχης υποδομών και μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ άφησαν στην άκρη το κίνημα «δεν πληρώνω» και πέρασαν σε εκείνο που καλεί τους πολίτες «πληρώστε ακριβότερα».

Αιτία για την ανακοίνωση της Πειραιώς αποτέλεσαν οι νέοι σταθμοί διοδίων που «ξεφυτρώνουν καθημερινά στις εθνικές οδούς.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση:  «Για άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση και πλήττει την τσέπη των πολιτών – ιδίως των οικονομικά ασθενέστερων – και από πάνω προσπαθεί να τους κοροϊδέψει… Την ώρα που νέοι σταθμοί διοδίων “ξεφυτρώνουν” καθημερινά στις εθνικές οδούς, αλλά και τα κόμιστρα αυξάνονται συνεχώς, η Κυβέρνηση όχι μόνο ακολουθεί ανερμάτιστη πολιτική στο θέμα των διοδίων, αλλά και τολμά να διατείνεται ότι –  δήθεν – έχει στόχο τη…μείωσή τους.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι  ότι, αντί για μείωση, έχουμε συνεχόμενες αυξήσεις των διοδίων κατά την τελευταία τριετία, που οφείλονται:

  1. στην αύξηση του Φ.Π.Α. – έργο Κυβέρνησης Τσίπρα,
  2. στα capital controls – επίσης έργο Κυβέρνησης Τσίπρα – που “πάγωσε” τα έργα,
  3. και βέβαια στη γνωστή, δεινή διαπραγματευτική ικανότητα της Κυβέρνησης Τσίπρα, που έταξε “πανωπροίκια”  περίπου 500 εκατ. ευρώ στους παραχωρησιούχους για να ξεμπλοκάρουν τα έργα».

Η κοροϊδία δεν σταματά εδώ

Και συνεχίζει στη σχετική ανακοίνωση ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας: «Κι έτσι, από το “Δεν πληρώνω” φτάσαμε στο “Πληρώστε ακριβότερα”! Κι επειδή η κοροϊδία δεν σταματά εδώ, τώρα υπόσχονται ότι σε νέες εθνικές οδούς – για τις οποίες δεν έχουν προβεί σε κανέναν σχεδιασμό – δήθεν δεν θα υπάρχουν καθόλου διόδια… Όμως, η ανοχή έχει και τα όριά της και πολύ σύντομα η Κυβέρνηση θα μάθει και “το όλα εδώ πληρώνονται”».