ΝΔ: «600.000 νέες θέσεις εργασίας σε 3 χρόνια»

Του Χρήστου Τσαλικίδη

Τουλάχιστον 600.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα σε ορίζοντα τριετίας, μείωση της ανεργίας κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, αύξηση του εισοδήματος των νέων μισθωτών, σημαντική μείωση φόρων και εισφορών, αλλά και προσέλκυση επενδύσεων περιλαμβάνει το κυβερνητικό πλάνο της Νέας Δημοκρατίας για την καταπολέμηση της ανεργίας, όπως το παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Εφαρμόζοντας κατά γράμμα την επικοινωνιακή του στρατηγική, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεδιπλώνει σταδιακά το κυβερνητικό του πλάνο εξειδικεύοντας τις επιμέρους παραμέτρους του, θέλοντας να καταστήσει τους Έλληνες κοινωνούς του οράματός του για την Ελλάδα του 2019.

Έτοιμοι για εκλογές το Φθινόπωρο του 2018

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σχεδόν σύσσωμη η ηγετική ομάδα του κόμματος είναι πεπεισμένοι πως το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους θα στηθούν πρόωρες κάλπες οι οποίες θα ρίξουν «τίτλους τέλους» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτή η ανάλυση δεν αποτελεί ευσεβή πόθο, αλλά έχει εξελιχθεί σε πεποίθηση εντός της Πειραιώς, κάτι άλλωστε που επισήμανε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος στη συνέντευξή που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στο Bloomberg. Για αυτό και τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσει πιο αναλυτικά το σχέδιο που έχει καταρτίσει μαζί με τους συνεργάτες του για τη δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Διότι, όπως λένε και στη Νέα Δημοκρατία, όλα ξεκινούν από την οικονομία…

Αύξηση των πραγματικών αποδοχών με «βιώσιμο τρόπο»

Προμετωτίδα του μηνύματος που θέλει να περάσει στην κοινωνία ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως επί δικής του διακυβέρνησης «οι εργαζόμενοι θα γνωρίζουν ότι η απασχόληση θα αυξηθεί, ο στρατός της ανεργίας θα μειωθεί και οι πραγματικές αποδοχές θα αυξηθούν με βιώσιμο τρόπο».

Κρατήστε τη λέξη «βιώσιμο τρόπο», διότι αποτελεί το «κλειδί» που… ξεκλειδώνει το σκεπτικό της Πειραιώς μιας και με αυτήν την προϋπόθεση δεν θα τίθεται κανένα θέμα υπο-κατώτατου μισθού στους νέους.

Κατώτατος μισθός 586 ευρώ ανεξαρτήτως ηλικίας

Στις ρητές δεσμεύσεις Μητσοτάκη για μείωση της ανεργίας επισημαίνεται πως με την κατάργηση του υπο-κατώτατου μισθού των 510 ευρώ που ισχύει σήμερα για τους νέους έως 25 ετών, θα ενεργοποιηθεί η  αυτόματη ένταξή τους στον ενιαίο κατώτατο μισθό. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι καταργείται η υφιστάμενη διάκριση σε κατώτατο και υπο-κατώτατο μισθό που διαχώριζε τους εργαζόμενους σε δυο ταχύτητες, ανάλογα με την ηλικία τους, και εφεξής κανένας δεν θα αμείβεται με μισθό χαμηλότερο από τον ισχύοντα κατώτατο των 586 ευρώ.

Αφορολόγητο όριο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία θέλει αφενός να στείλει μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικογένειας. Με τα μέτρα που έχει ψηφίσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μειώνουν το αφορολόγητο όριο για όλους κατά 3000 ευρώ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού τόνισε πόσο σημαντικός είναι ο θεσμός της οικογένειας δεσμεύτηκε ότι ως πρωθυπουργός θα αυξήσει το αφορολόγητο όριο κατά 1000 ευρώ επιπλέον για κάθε παιδί.

YouTube
YouTube