Οι ΑΝΕΛ στο πλευρό των συμβασιούχων της ΕΥΑΘ

Τη συμπαράσταση του στους συμβασιούχους της ΕΥΑΘ που διαμαρτύρονται για την απόλυση τους εκφράζει με ανακοίνωσή του το κόμμα των ΑΝΕΛ τονίζοντας ότι βρέθηκε από την αρχή στο πλευρό των 90 συμβασιούχων εργαζομένων της ΕΥΑΘ, στηρίζοντας τον αγώνα για τη σύμφωνη με το νόμο διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.

«Με παρέμβαση της Αντιπροέδρου ΕΥΑΘ κας Βαλάνη-Ντολοπούλου (υπ. βουλευτή ΑΝ.ΕΛ. Β’ Θεσσαλονίκης) η οποία και κατέδειξε το νομικά κατοχυρωμένο δίκαιο του αιτήματος των συμβασιούχων της ΕΥΑΘ, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εταιρείας.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πέραν της αυτονόητης συμπαράστασης που προσέφεραν και προσφέρουν στους συμβασιούχους της ΕΥΑΘ, κατέθεσαν στις 15 Μαρτίου 2018, μέσω του Βουλευτή της Β’ Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ. Γιώργου Λαζαρίδη, τροπολογία προκειμένου να αναγνωριστούν οι συμβάσεις, ως συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, και να εφαρμοστούν ως προς τους εργαζομένους οι διατάξεις ιδιωτικού δικαίου που διέπουν τις ανώνυμες εταιρείες, για όσο χρόνο το πλειοψηφικό ποσοστό της ΕΥΑΘ κατείχε το ΤΑΙΠΕΔ και μέχρι την επιστροφή του στο ελληνικό δημόσιο από τη σημερινή κυβέρνηση» αναφέρεται στην ανακοίνωση των ΑΝΕΛ.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων της ΕΥΑΘ και καλωσορίζουμε σήμερα όλους όσους συμπαρατάσσονται μαζί μας, όπως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που ακολουθεί και θεωρούμε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία μας», καταλήγει η ανακοίνωση.