Ολοκληρωμένη συμφωνία για το Σκοπιανό που θα αντέξει στο χρόνο ζητά το ΚΙΝΑΛ

Ολοκληρωμένη συμφωνία για το Σκοπιανό που θα αντέξει στο χρόνο ζητά το ΚΙΝΑΛ, με ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τις συζητήσεις Τσίπρα-Ζάεφ στη Σόφια.

Το Κίνημα Αλλαγής τάσσεται υπέρ της σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις, της αλλαγής του συντάγματος της ΠΓΔΜ, αλλά και του τερματισμού του αλυτρωτισμού από πλευράς των Σκοπίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του Κινήματος Αλλαγής:

«Η γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή μας, καθιστά ιδιαίτερα σημαντική κάθε προσπάθεια για την Ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Μία προοπτική που ξεκίνησε με Ελληνική πρωτοβουλία το 2003 με την ατζέντα της Θεσσαλονίκης, για την ειρήνη και την ευημερία των λαών μας.

Η προώθηση της Ευρωπαϊκής προοπτικής της ΠΓΔΜ προϋποθέτει την τήρηση της αρχής της καλής γειτονίας και την εξεύρεση λύσης.

Στόχος, όπως άλλωστε μας έχει ενημερώσει και η Κυβέρνηση, για την επίλυση του θέματος, είναι μία ολοκληρωμένη συμφωνία που περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις (erga omnes),την αλλαγή του συντάγματος, μια συμφωνία με όλες τις δεσμευτικές ρυθμίσεις που θα ακυρώνουν τον αλυτρωτισμό και την παραχάραξη της ιστορίας.
Μια συμφωνία που θα αντέξει στο χρόνο και δεν θα επηρεάζεται από πολιτικές ανακατατάξεις».