«Ούτε σε ταβέρνα δεν θα έλεγα τη φράση του Πολάκη»

Σκληρή επίθεση στον Παύλο Πολάκη με αφορμή τις δηλώσεις του σχετικά με τις εκλογές και ότι «πρέπει να μπει και κανένας φυλακή για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ» εξαπέλυσε ο Κώστας Πουλάκης.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, μιλώντας σε ρ/σ της Αθήνας είπε ότι «ούτε σε ταβέρνα δεν θα έλεγα αυτή τη φράση. Νομίζω ότι τις εκλογές τις κερδίζεις αν έχεις κάνει έργο και έχεις ικανοποιήσει βασικά θέματα της κοινωνίας, αν έχεις χαράξει μια πολιτική με προοδευτικό πρόσημο, σε αντίθεση με ό,τι προσβλέπει και λέει η αξιωματική αντιπολίτευση».

Αιχμές Βούτση κατά Πολάκη

Πιο προσεκτικός, αλλά εξίσου αρνητικός στις δηλώσεις Πολάκη εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Κληθείς να τοποθετηθεί για τη δήλωση Πολάκη από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή», ο κ. Βούτσης σχολίασε ότι «κάθε ένας ο οποίος μιλάει στον δημόσιο χώρο, και μάλιστα από θέση ευθύνης, λέει αυτό που πιστεύει και κρίνεται αυστηρά».

«Εμείς δεν πρόκειται κανέναν να πάμε στη φυλακή, αλλά εμείς ανοίγουμε τις υποθέσεις, τις κρατάμε ανοιχτές, δεν πηγαίνουν οι φάκελοι να χρονίζουν και να αραχνιάζουν» είπε, ενώ εκφράστηκε και με καλά λόγια για το δικαιικό σύστημα υποστηρίζοντας ότι δεν χρειάζεται αλλαγές.

«Εμάς μας ενδιαφέρει να προχωρήσουν οι υποθέσεις που έχουν αναπεμφθεί από τη Βουλή στη Δικαιοσύνη, έτσι ώστε πηγαίνοντας προς τις εκλογές να μην υπάρχουν θολά τοπία, αμετροέπειες και κρίσεις επί προσώπων που να θεωρηθούν δέσμιοι», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στον Τύπο.

Πολάκης: «Είπα ό,τι λένε στα καφενεία»

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο Παύλος Πολάκης με ανάρτηση στο Facebook υπερασπίστηκε πάλι τα λεγόμενά του περί φυλακής. «Μήπως έχετε καμία μύγα;» καταλήγει, ειρωνικά.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook:

Προς κύριο Μητσοτακη και τον αγαπημένο του αντιπρόεδρο ,ενταύθα 1)Δεν είπα τίποτα διαφορετικό απο αυτο που κουβεντιάζει…

Gepostet von Παυλος Πολακης am Montag, 15. Oktober 2018

Τι είχε δηλώσει για φυλακίσεις

Κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης σημείωσε, μεταξύ άλλων:

«Τις εκλογές θα κερδίσουμε αν δεν κόψουμε συντάξεις και αυξήσουμε βασικό μισθό. Αν υλοποιήσουμε αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Αν βάλουμε και κανέναν φυλακή. Πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε μάλιστα τη Δικαιοσύνη «να επιταχύνει αυτό που κάνει. Υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών», είπε και πρόσθεσε ότι «αν δε σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία».

Η ΝΔ δέχεται εισηγήσεις να φέρει το θέμα στην ΕΕ

Την ίδια ώρα, η ηγεσία και τα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασαν με σφοδρότητα για τις απειλητικές δηλώσεις Πολάκη ότι πρέπει να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποιους στη φυλακή προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε μέσω τουίτερ στα αγγλικά ότι «H Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται! Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν απλώς την οικονομία. Θα αφορούν και την υπεράσπιση των θεμελιωδών μας αξιών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Πειραιώς είναι αποφασισμένοι να διεθνοποιήσουν το θέμα των απειλών ενός μέλους του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κατά άλλων κομμάτων και δη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα υπάρχουν εισηγήσεις στη Νέα Δημοκρατία να υπάρξει διεθνοποίηση του θέματος που μπορεί να φτάσει στη Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως έσχατο σημείο αντίδρασης όπως εισηγούνται στελέχη στην ηγεσία της ΝΔ είναι να ζητηθεί η ενεργοποίηση του άρθρου 7 της συνθήκης της Λισαβώνας που προβλέπει κυρώσεις σε κράτη που παραβιάζουν τις αξίες της Ευρωπαΐκής Ενωσης.

Το άρθρο αυτό έχει ενεργοποιηθεί δυο φορές μια για την Πολωνία το 2017 και μια για την Ουγγαρία του Ορμπαν πρόσφατα, όπου το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ενέκρινε με ψήφους 448 υπέρ ανάμεσα τους και τις ψήφους των ευρωβουλετών της ΝΔ κυρώσεις κατά της Ουγγαρίας.