Ο Βούτσης ζητά από τον Δ. Καμμένο να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Βουλής

Να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής και να μην επιμένει να του γίνει πρόταση μομφής, μετατρέποντας ένα «εντελώς κανονιστικό ζήτημα σε πολιτικό», ζήτησε δημόσια από τον Δημήτρη Καμμένο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Δ. Καμμένος και πρόταση μομφής

«Καλώ δημοσίως και πάλι τον κ. Καμμένο, με βάση και τη συζήτηση που έγινε στη Διάσκεψη των Προέδρων, όπου δεν υπήρξε από πουθενά άλλη άποψη, με ευπρέπεια να βρεθεί ενώπιον του ευθυνών του και να μην επιβαρύνει τη βουλή με πολιτικού τύπου μομφή. Θα ήταν απολύτως λάθος» είπε ο κ. Βούτσης, ο οποίος μάλιστα μίλησε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για να κάνει σαφή τη θέση του.

Χαρακτήρισε «θετική πρόκληση» τη σύσταση αυτή προς τον κ. Καμμένο και επέμεινε ότι «ο ίδιος γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, γνωρίζει ότι δεν πρέπει να επιμείνει σε πρόταση μομφής και γνωρίζει ότι πρέπει να παραιτηθεί».

“Να αναλάβει τις ευθύνες του”

«Πρέπει ο κ. Καμμένος να αναλάβει τις ευθύνες του σ΄ ένα ζήτημα ξεκάθαρο και οφθαλμοφανές. Δεν είναι σωστό η Βουλή να κάνει μια τέτοια διαδικασία, για ένα θέμα 100% κανονιστικό και να εξελιχθεί μια άλλη διαδικασία πολιτικής συζήτησης. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό» σημείωσε ο πρόεδρος του Σώματος και πρόσθεσε: «Θα ήταν απολύτως λάθος τού κ. Καμμένου να το επιτρέψει αυτό. Όταν δεν είναι σε κόμμα ένας βουλευτής, δεν μπορεί να είναι αντιπρόεδρος. Δεν υπάρχει περίπτωση, ανεξάρτητος βουλευτής, πόσω μάλλον επειδή άλλαξε στάση, να παραμείνει αντιπρόεδρος. Αν υπήρχε διασταλτική ερμηνεία στον Κανονισμό της Βουλής, θα μπορούσε να το κάνει. Όμως, ο κανονισμός, όπως μάλιστα τροποποιήθηκε, είναι πολύ σαφής. Δεν είναι καλό, δεν είναι σωστό να επιμένει ότι θα παράμεινει αντιπρόεδρος και να του γίνει μομφή γι άλλους λόγους. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό στη Βουλή».

Το… sms

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής έκανε γνωστό ότι ο κ. Καμμένος του είχε αποστείλει sms, με το οποίο του δήλωνε ότι θα παραιτηθεί μία ώρα πριν ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του. «Προς τι λοιπόν η πρόκληση αυτή; Μία ώρα πριν την ανεξαρτητοποίηση του μου είχε στείλει sms ότι θα παραιτηθεί. Στη Διάσκεψη των Προέδρων λοιπόν ανέλαβα, ως όφειλα, την πρωτοβουλία και έθεσα το ζήτημα του κ. Καμμένου, ώστε να διαμορφωθεί μια κοινή αντίληψη για αυτό» είπε ο κ. Βούτσης.

 

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ