Ο Δ. Αβραμόπουλος μηνύει μάρτυρες της Novartis

Μηνυτήρια αναφορά εναντίον των δύο προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος με την αιτιολογία της ψευδορκίας, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της ψευδούς καταμήνυσης.

Παράλληλα κατέθεσε και αίτημα στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος εποπτεύει την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, για άμεση ανάκληση των διατάξεων του εισαγγελέα Πρωτοδικών, με τις οποίες τα δύο πρόσωπα υπήχθησαν στο Νόμο περί Προστασίας Μαρτύρων. Αυτές τις κινήσεις ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τις είχε προαναγγείλει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την υπόθεση της Novartis.

Δεν θα παραβρεθεί στη συζήτηση της Ολομέλειας

Επίσης, ο Επίτροπος με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση αναφέρει πως το γραφείο του έχει ήδη ενημερώσει τη Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, πως παρά την επιθυμία του, δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στη συζήτηση του θέματος από την Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη (21/2) λόγω της δέσμευσής του να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτροπών στις Βρυξέλλες, όπου θα εισηγηθεί θέματα μετανάστευσης, καθώς και της αναχώρησής του την ίδια ημέρα για τη Νέα Υόρκη, ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησής του το πρωί της επόμενης μέρας με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ.

Σε δήλωση του ο κ.Αβραμόπουλος αναφέρει:

“Συνεπής με όσα δήλωσα στη συνέντευξη Τύπου, κατέθεσα σήμερα στην αξιότιμη κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο προστατευομένων μαρτύρων στην υπόθεση NOVARTIS για ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, ζητώντας συγχρόνως να διερευνηθεί και η συμμετοχή και άλλων προσώπων, ηθικών αυτουργών και συνεργών και συμμετεχόντων στη διάπραξη και άλλων αυτεπάγγελτα διωκομένων εγκλημάτων.

Επίσης, κατέθεσα στον αξιότιμο κ. Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος εποπτεύει την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, αίτημα για την άμεση ανάκληση των διατάξεων του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών, με τις οποίες οι δύο ψευδομάρτυρες και συκοφάντες υπήχθησαν στο Νόμο περί Προστασίας Μαρτύρων.

Από τα δύο δικόγραφα προκύπτει ότι:

Στη δικογραφία δυόμισι χιλιάδων σελίδων, δεν υπάρχουν παρά μόνο δύο παράγραφοι που αναφέρονται στο όνομά μου από τους δύο ψευδομάρτυρες και δεν υπάρχει ούτε μία λέξη των μαρτυριών η οποία να μην είναι ψευδής, αυταπόδεικτα και εμφανέστατα.

Η υπαγωγή τους στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων θα πρέπει να επανεξετασθεί από τον αξιότιμο κ. Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ώστε οι σχετικές διατάξεις να ανακληθούν και οι ψευδομάρτυρες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν για τις εγκληματικές πράξεις που διέπραξαν με τις καταθέσεις τους.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία προσέφυγα σήμερα και πιστεύω ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί η σκευωρία και θα λάμψει η αλήθεια”.