«Ο Μητσοτάκης… ανακάλυψε τις φυλακές Κορυδαλλού»

Με επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ανακάλυψε σήμερα τις φυλακές Κορυδαλλού απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ ότι οι φυλακές του Κορυδαλλού είναι άντρο όσμωσης ποινικών και τρομοκρατών.

«Ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε σήμερα ότι υπάρχουν φυλακές στον Κορυδαλλό με προβλήματα. Είναι αλήθεια: Δεκαετίες αδράνειας της παράταξής του γέννησαν παθογένειες, τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στηλίτευσε την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές με αφορμή τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας από ομοϊδεάτες του τρομοκράτη κρατούμενου Γιατζόγλου,  ο οποίος απαιτούσε  να δοθεί εντολή για κράτηση του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η επίμαχη δήλωση Μητσοτάκη

«Οι φυλακές του Κορυδαλλού θα πάψουν να είναι άντρο όσμωσης ποινικών και τρομοκρατών. Οι τρομοκράτες θα μεταφερθούν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Οι πολίτες, ασχέτως πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησης, απαιτούν ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές τους. Να μας έχουν εμπιστοσύνη ότι αυτό θα συμβεί» υπογράμμισε νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθεί ολόκληρη η σημερινή απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή.

«Ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε σήμερα ότι υπάρχουν φυλακές στον Κορυδαλλό με προβλήματα, μόλις το Υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε το σχέδιό του για την αναδιοργάνωσή τους. Είναι αλήθεια: Δεκαετίες αδράνειας της παράταξής του γέννησαν παθογένειες, τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων. Η φάρσα των φυλακών Γ΄ τύπου που αναμασάει σαν καραμέλα, μπορεί να ήταν η βάση για πελατειακές εξυπηρετήσεις και εργολαβίες, δεν απέδωσε όμως τίποτα στην αντεγκληματική πολιτική ούτε φυσικά στις επικρατούσες συνθήκες λειτουργίας των φυλακών Κορυδαλλού.

Καλούμε τη Ν.Δ. να επιδείξει επιτέλους την ελάχιστη σοβαρότητα στο θέμα της ασφάλειας, χωρίς δημαγωγία και εκμετάλλευση της αγωνίας των πολιτών. Η προσπάθειά της για τη δημιουργία «ηθικού πανικού» δεν βοηθά τη χώρα αλλά υπονομεύει το μέλλον της και καταδεικνύει το δικό της πανικό ο οποίος καθημερινά διογκώνεται».