Ο Στ. Πέτσας νέος διευθυντής του γραφείου του Κ. Μητσοτάκη, αντί του Μ. Μπεκίρη

Ο Στέλιος Πέτσας θα είναι ο νέος διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, έπειτα από απόφαση του ίδιου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, μετά την παραίτηση του Μιχάλη Μπεκίρη, ο οποίος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.

Να σημειωθεί ότι νέος διευθυντής γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι επικεφαλής της ομάδας των συμβούλων του και στέλεχος του Δημοσίου.

Ποιος είναι ο Στ. Πέτσας

Ο Στ. Πέτσας, είναι στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και έχει σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, διευθυντής του Γραφείου του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ο.Τ.Ε. και της Cosmote, μέλος του προεδρείου της Economic and Development Review Committee (EDRC) του ΟΟΣΑ, του Δ.Σ. της Ένωσης Νέων Επιστημόνων Ευρωπαϊκών Σπουδών και της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Προϊστάμενος Εσόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οικονομικός σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ.

Επίσης είναι εθνικός εμπειρογνώμονας σε προγράμματα Οικοδόμησης Θεσμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Twinning Projects) και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε Ομάδες Εργασίας και Επιτροπές της Ε.Ε.

Την περίοδο 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους μας της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ. για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Προετοίμασε και υποστήριξε σε τεχνικό επίπεδο τη μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στην εστίαση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, από τον Αύγουστο του 2013, καθώς και τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, από τον Ιανουάριο του 2015.

Ο κ. Πέτσας είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, διεθνών οικονομικών, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά, είναι έγγαμος και πατέρας δυο κοριτσιών.