Ο Τσαβούσογλου αμφισβητεί τα σύνορα στο Αιγαίο

«Γκριζάρει» το Αιγαίο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αμφισβητεί τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας.

Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του  Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Μουσταφά Μπαλμπάι, υποστήριξε ότι «το καθεστώς κυριαρχίας κάποιων νησίδων και βραχονησίδων και τα γύρω από αυτά θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο, δεν έχουν καθοριστεί με κάποια ισχύουσα διεθνή συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας και είναι αλήθεια ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος δημιουργούνται μία σειρά από προβλήματα».

«Για όλα φταίει η Ελλάδα»

Η απάντηση Τσαβούσογλου δεν άφησε ικανοποιημένο τον Μουσταφά Μπαλμπάϊ, ο οποίος σχολίασε πως: «Το 1996 προέκυψε η κρίση των Ιμίων. Η Ελλάδα δημιούργησε μία σοβαρή κρίση καρφώνοντας μία σημαία στις βραχονησίδες Ίμια και φτάνοντας στο χείλος του πολέμου. Η αποφασιστικότητα της Τουρκίας την έκανε να κατεβάσει τη σημαία. Ούτε εμείς θέλουμε ένταση στο Αιγαίο αλλά στα νησιά μας όχι μόνο η ελληνική σημαία υπάρχει, αλλά και στρατιωτικά φυλάκια έχουν χτιστεί και δημαρχεία έχουν φτιαχτεί. Όλα αυτά επί διακυβέρνησης ΑΚΡ έχουν γίνει».