Ο Ψωμιάδης, ο Καρατζαφέρης και το νέο κόμμα στα δεξιά της ΝΔ

Του Χρήστου Τσαλικίδη

Ενεργό ρόλο στη συγκρότηση του νέου πατριωτικού κόμματος που ετοιμάζεται να δημιουργηθεί στα… δεξιά της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να έχουν οι Παναγιώτης Ψωμιάδης και Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού συναντήθηκαν αρκετές φορές τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Κυριακής, αλλά και την τάση που κυριαρχεί στην κοινωνία με αφορμή το Σκοπιανό, υπάρχει γόνιμο έδαφος για την κορύφωση των ζυμώσεων που θα καταλήξουν στο σχηματισμό του νέου πολιτικού φορέα.

Αμφότεροι δηλώνουν αποφασισμένοι να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το νέο συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας που  θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, ακόμα και αν δεν τους το ζητήσουν οι διοργανωτές. «Αισθάνονται ότι είναι υποχρέωσή τους» τονίζουν με έμφαση άνθρωποι που βρίσκονται στο περιβάλλον τους, υπενθυμίζοντας πως οι δυο πολιτικοί είχαν προειδοποιήσει χρόνια πριν, με δημόσιες τοποθετήσεις τους,  για την τροπή που θα έπαιρνε το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. «Εκείνοι τα έλεγαν μέσα από τη Βουλή και την Ευρωβουλή, αλλά η πλειοψηφία παρίστανε πως δεν άκουγε ή πως δεν καταλάβαινε. Τώρα βρισκόμαστε ως χώρα αντιμέτωποι με ένα τεράστιο εθνικό ζήτημα» σημειώνουν.

Ενωτικά, όχι διχαστικά

Πρόθεσή των Ψωμιάδη-Καρατζαφέρη, όπως εξηγούν οι ίδιοι κύκλοι, είναι να λειτουργήσουν ενωτικά και όχι διχαστικά στην προσπάθεια που -από ότι φαίνεται- βρίσκεται στα σπάργανα για τη δημιουργία ενός νέου πατριωτικού κόμματος, το οποίο είναι πολύ πιθανό να «γεννηθεί» μέσα από τη σύνθεση όλων των «δεξιών» συνιστωσών, «όπως το ζητούν άλλωστε οι περιστάσεις».

Υπό αυτήν την οπτική ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι έτοιμος να ενεργοποιήσει και πάλι το κόμμα «ΠΑΤΡΙΔΑ» που είχε ιδρύσει ο ίδιος, ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης ζεσταίνει τις… μηχανές του ΛΑΟΣ.

Ο παράγοντας “Φράγκος Φραγκούλης”

Το αν σε αυτήν την προσπάθεια θα συμμετέχει ενεργά  και ο Φράγκος Φραγκούλης είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία, δεδομένου ότι πολλά λέγονται και άλλα τόσα γράφονται για τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ στον οποίο χρεώνονται πολιτικές βλέψεις. Την ίδια ώρα μάλιστα  που πολλοί θεωρούν  σχεδόν βέβαιη μια υποψηφιότητά του στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Νέο συλλαλητήριο στις Σέρρες

Τέλος, όσον αφορά στο συλλαλητήριο της Αθήνας, δεν θα είναι η τελευταία κινητοποίηση που θα γίνει στον ελλαδικό χώρο. Και αυτό γιατί πληροφορίες αναφέρουν ότι αντίστοιχες μαζικές διαδηλώσεις σχεδιάζονται σε πολλές πόλεις της Μακεδονίας. Όπως για παράδειγμα στις Σέρρες, όπου υπάρχει κινητοποίηση για τις 11 Φεβρουαρίου.