Παρέμβαση Κοντονή για την αθώωση Αμβρόσιου

Το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου που αθώωσε τον Αμβρόσιο από τα σχόλια του σε βάρος ομοφυλοφίλων για τα οποία είχε κατηγορηθεί για παράβαση διατάξεων του  αντιρατσιστικού νόμου, θα ζητήσει να του διαβιβάσουν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής.

Όπως ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σήμερα, ο κ. Κοντονής «Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και το ρεπορτάζ. Για το λόγο αυτό αύριο θα ζητήσω να μου διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στα οποία περιλαμβάνεται και το σκεπτικό  της απόφασης για να ξέρω ακριβώς τι έγινε και πώς κατέληξε το δικαστήριο σε αυτή την κρίση».

«Θέλω τα τονίσω ότι η Δικαιοσύνη είναι ο υπέρτατος προστάτης και θεματοφύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, αν υπάρχουν στην υπόθεση αυτή παραφωνίες θα το δούμε και σε κάθε περίπτωση θα σταθμίσουμε τα δεδομένα. Εκτός αυτού οι αποφάσεις των δικαστηρίων γνωρίζεται ότι ελέγχονται από τα αρμόδια δικαστικά όργανα», πρόσθεσε ο κ. Κοντονής.

YouTube
YouTube