Παυλόπουλος για Σκόπια: «Λύση μόνο αν εκλείψουν οι αλυτρωτισμοί» (vd)

Παυλόπουλος για Σκόπια: «Λύση μόνο αν εκλείψουν οι αλυτρωτισμοί»

Αυστηρό μήνυμα στα Σκόπια ότι πρέπει να εκλείψουν οι αλυτρωτισμοί από την πλευρά τους για να βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος, από το  Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα.

Παίρνοντας θέση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα επιδιώκει και την είσοδό τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ. «Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει η Χώρα αυτή να πληροί τις προϋποθέσεις, για να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βασική προϋπόθεση -όπως γίνεται αποδεκτό πλέον από το ΝΑΤΟ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση- είναι η επίλυση του ονόματος. Για ποιο λόγο δεν μπορεί, σήμερα, να μπει η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Διότι το όνομά της -ανεξαρτήτως του πόσοι το έχουν αναγνωρίσει και πώς- από πλευράς Διεθνούς Δικαίου και Ευρωπαϊκού Δικαίου αποπνέει αλυτρωτισμό».

“Πρώτα το όνομα και μετά η ένταξη σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. για τα Σκόπια”

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο: «Τούτο σημαίνει, ότι πρώτα θα λυθεί το όνομα και δεύτερον θα υπάρξει πορεία προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να λυθεί, όμως, το όνομα είναι σαφές, ότι η γειτονική μας Χώρα, πρέπει να επιφέρει όλες εκείνες τις μεταβολές στην έννομη τάξη της. Αρχής γενομένης, από του Συντάγματος, ώστε να εκλείψουν όλα τα ίχνη του αλυτρωτισμού. Και τα ίχνη αλυτρωτισμού που φέρει το ίδιο της το όνομα, και οτιδήποτε άλλο μπορούσε να προκύψει εμμέσως ως προς την αμφισβήτηση συνόρων, όπως προς τις ψευδείς εντυπώσεις περί Εθνοτήτων και ψευδείς εντυπώσεις περί γλώσσας».

Άρα, κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: « Ή λοιπόν θα υπάρξουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις και οι επέκεινα εγγυήσεις, οι οποίες αφορούν το όνομα, ή εφόσον δεν υπάρξουν αυτές οι κινήσεις δεν υπάρχει καλή θέληση από την πλευρά τους για την είσοδο τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είμαστε εμείς που παρεμποδίζουμε αυτή την πορεία. Η ίδια η χώρα, με την στάση την οποία τηρεί, την παρεμποδίζει. Εμείς δείχνουμε όλη μας την καλή μας θέληση. Αλλά, όπως είπα και πριν, είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε και τον Τόπο μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ».