Προειδοποιεί ο Γλέζος: «Όχι» στον διχασμό που ωφελεί τον αντίπαλο»

Ηχηρή παρέμβαση προς το εσωτερικό της χώρας έκανε με δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος, προειδοποιώντας το πολιτικό σύστημα, αλλά και την ελληνική κοινωνία, να πει όχι στον διχασμό που ωφελεί τον αντίπαλο», με αφορμή τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Ο κ. Γλέζος επισημαίνει πως τόσο η υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, όσο και η ονομασία των Σκοπίων δεν πρόκειται να επιλυθούν με ρητορικές αλληλοκατηγορίες.

Για αυτό καλεί τον πολιτικό κόσμο σε διευρυμένη σύσκεψη, συνάθροιση, συνάντηση, σύναξη

«Απαιτείται ενότητα»

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γλέζου:

«Στις δραματικές καταστάσεις στις οποίες βρίσκεται η Ελλάδα, απαιτείται ενότητα και μόνον απόψεων, από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και των οργανώσεων του λαού.
Η αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών μας και το αγκάθι της ονομασίας με τα Σκόπια, δεν αντιμετωπίζονται με ρητορικές αλληλοκατηγορίες.

Ο διχασμός ωφελεί τον αντίπαλο. Δεν αποτελεί λύση. Διότι η διχαστική αντιπαράθεση οδηγεί και σε απαράδεκτες «λεκτικές» ανορθογραφίες. Όπως π.χ. για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς γράφεται κατά κόρον και ζητείται από την Τουρκία να μας πει : «Με ποια κατηγορία τους κρατάει». Αντί να αξιώνουμε από την Τουρκία να δώσει λόγο, με ποιο δικαίωμα παραβιάζει τους κανόνες σε ένα σύνηθες φαινόμενο σε όμορα κράτη.

Γι΄ αυτό προτείνω διευρυμένη σύσκεψη, συνάθροιση, συνάντηση, σύναξη, όλου του πολιτικού κόσμου και θεσμικών εκπροσώπων του Λαού, όπου χωρίς καιροσκοπισμούς και προσπάθεια απόκτησης κομματικών ή άλλων ωφελημάτων, ενωμένο το Έθνος να ξεπεράσει την κρίση και να πετύχει εφαρμογή του δικαίου. Προστατεύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, όπως και τα συμφέροντα της πατρίδας.

Ας μην ξεχνάμε: “Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος”, όπως και της Αντιγόνης το αξίωμα : “Οὒτοι συνέχθειν,ἀλλά συμφιλεῖν ἔφυν”»