ΙΝΤΙΜΕ

Πρωτοβουλία Καράογλου για το σταθμό του ΟΣΕ Θεσσαλονίκης (vd)

Με παρέμβασή του στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ο Θεόδωρος Καράογλου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον -«εγκλωβισμένο» από λαμαρίνες και οικοδομικά υλικά για την κατασκευή του Μετρό- επιβατικό σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη.

Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης έθεσε θέμα αναβάθμισης και ανάδειξης του επιβατικού σταθμού στον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Πρόταση με δύο άξονες

Η πρωτοβουλία του κ. Καράογλου αποσκοπεί στην αποκατάσταση της αισθητικής στην ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται το εμβληματικό κτίριο, καθώς και στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας γύρω από αυτήν.

Η πρόταση του κ. Καράογλου βασίζεται σε δυο άξονες. Ο πρώτος αφορά στην υλοποίηση παλαιότερου σχεδιασμού για την κατασκευή ξενοδοχείου δίπλα στον επιβατικό σταθμό του ΟΣΕ, το οποίο θα εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό και ο δεύτερος στην απομάκρυνση περιθωριακών ατόμων που έχουν αναπτύξει παραβατική δραστηριότητα  στις γειτονιές γύρω από την οδό Μοναστηρίου.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, η αξιοποίηση του επιβατικού σταθμού του ΟΣΕ, πέρα από το ότι θα αναδείξει το κτίριο, θα συμβάλλει καθοριστικά και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Πρόκειται άλλωστε για τη «βιτρίνα» της Θεσσαλονίκης  όσον αφορά στους τουρίστες που την επισκέπτονται μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου και άρα πρέπει να αποτελεί σημείο αναφοράς και ισχυρή ένδειξη τουριστικής ανάπτυξης, σε μια ευρύτερη προσπάθεια αναβάθμισης της δυτικής εισόδου της πόλης.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Καράογλου: