Σαμαράς: «Επιμένω στη μήνυσή μου για τη Novartis»

Ούτε πόντο δεν κάνει πίσω ο Αντώνης Σαμαράς για την υπόθεση της Novartis και με δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι θα επιμείνει στη μήνυσή του, παρά το γεγονός ότι ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, έβαλε στο αρχείο τις μηνύσεις που κατατέθηκαν από τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο.

Στη δήλωση που μοίρασε πριν λίγο στους δημοσιογράφους ο πρώην πρωθυπουργός καταγγέλλει ότι  «ο αντιεισαγγελέας Αγγελής δεν εξέτασε καθόλου την μήνυσή μας, δεν έλαβε μαρτυρικές καταθέσεις, δεν μας ζήτησε να προσκομίσουμε κανένα πρόσθετο στοιχείο. Αυτές τις παραλείψεις τις θεωρώ αδιανόητες».

«Δεύτερον», συνεχίζει ο κ. Σαμαράς, «υπογραμμίζω ότι στο μέρος της δικογραφίας που αφορά πολιτικά πρόσωπα που μηνύονται από μένα -τον πρωθυπουργό Τσίπρα και τον αναπληρωτή υπουργό Παπαγγελόπουλο- η υπόθεση έχει διαχωριστεί και πρέπει να εξεταστεί χωριστά από τη Βουλή. Δεν υπάγεται στην κρίση του αντιεισαγγελέα Αγγελή!

Τρίτον, ακόμα και σε ό,τι αφορά το μέρος της μήνυσής μου εναντίον των δικαστικών λειτουργών Ελ. Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, που ο αντιεισαγγελέας Αγγελής “έθεσε στο αρχείο”, ο ίδιος γνωρίζει ασφαλώς ότι οι μηνύσεις κατά δικαστικών, ακόμα κι όταν τίθενται στο αρχείο, μπορούν να ανασυρθούν. Όπως είχε ανασυρθεί παλαιότερα δική του μήνυση, όταν άλλαξε η ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου…».

 Σαμαράς: «Δεν τελειώνει η ιστορία εδώ…»

Και καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς: «Άρα επιμένω και στα δύο σκέλη της μήνυσής μου -και για τα πολιτικά πρόσωπα και για τους δικαστικούς λειτουργούς! Και προειδοποιώ ότι δεν θα τελειώσει αυτή η ιστορία εδώ. Απλώς, επιβαρύνεται η θέση όσων ενέχονται -και στην ίδια την υπόθεση, και στην απόπειρα συγκάλυψής της. Αντιλαμβάνομαι το φόβο της κυβέρνησης, η οποία θα προσπαθήσει να κρυφτεί πίσω από την διάταξη Αγγελή. Δικαίως φοβούνται. Και μάταια προσπαθούν να το αποφύγουν…».