Σαμαράς στους FΤ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη Δημοκρατία στην Ελλάδα»

Προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς μέσω άρθρου του στους Financial Times κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει τη Δημοκρατία στην Ελλάδα.

Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ελλάδα παραμένει αναιμικός και ο χαμηλότερος στην Ευρώπη επιρρίπτοντας προσωπικές ευθύνες στον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης του 2015.

Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι «στην Ελλάδα η πολιτική διηγείται μία διαφορετική, πιο σκοτεινή ιστορία», κάνοντας λόγο για πρωτοφανή επίθεση της κυβέρνησης κατά των θεσμών και των νόμων.

Ακολουθούν ορισμένα αποσπάσματα του άρθρου Σαμαρά

“Απελπισμένος ο Τσίπρας”

«Σήμερα, η ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τις πολιτικές συνέπειες των καταστροφικών πολιτικών που έχει εφαρμόσει τα τελευταία τρία χρόνια. Η δημοτικότητά του είναι στο ήμισυ αυτού που ήταν όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, ενώ η Νέα Δημοκρατία, το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, βρίσκεται πολύ μπροστά στις κάλπες. Ένας απελπισμένος Τσίπρας αποφάσισε, ως έσχατη λύση, να ξεκινήσει μία προσπάθεια εξάλειψης των πολιτικών του αντιπάλων».

«Επιβεβαιωμένος θαυμαστή του Φιντέλ Κάστρο και του Ούγκο Τσάβες, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μετατρέψει μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis, από ένα διεθνές σκάνδαλο του τομέα της υγείας, σε μία ευκαιρία για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους».

“Αόριστοι και αβάσιμοι ισχυρισμοί”

«Εγώ και ένας άλλος πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, και οκτώ ακόμη ανώτατα στελέχη πολιτικοί, έχουν αναφερθεί σε μια έκθεση κατά της διαφθοράς στην Ελλάδα. Κατηγορούμαστε με βάση αόριστων και αβάσιμων ισχυρισμών που έγιναν από τρεις “προστατευόμενους” μάρτυρες».

“Τελικό θύμα των πράξεών τους η ελληνική δημοκρατία”

«Προφανώς, το τελικό θύμα των πράξεών τους θα είναι η ελληνική δημοκρατία» και ολοκλήρωσε το άρθρο του αναφέροντας πως «η υπόθεση Novartis είναι το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία μιας αποτυχημένης κυβέρνησης με δημαγωγούς που προσπάθησαν να επωφεληθούν από τη δημοκρατική κυριαρχία για να εγκαταστήσουν ένα Λατινοαμερικανικού τύπου καθεστώτος λαβύρινθου στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να τους επιτραπεί να κερδίσουν» καταλήγει ο κ. Σαμαράς.