Σβίγκου: «Στην ώρα της η λήξη της θητείας της κυβέρνησης»

«Η λήξη της θητείας της κυβέρνησης θα είναι κανονικά στην ώρα της, στο τέλος της τετραετίας» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Όπως σημείωσε «τα σενάρια πρόωρων εκλογών έχουν διαψευστεί πολλάκις».

Σε συνέντευξη της στο Πρώτο Πρόγραμμα η κ. Σβίγκου επισήμανε πως «αυτό που έχει σημασία είναι να μπουν οι άξονες για την επόμενη περίοδο, για τη δίκαιη ανάπτυξη, για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και την ενίσχυση των κρίσιμων τομέων, όπως η υγεία και η παιδεία.

«Ήδη έχει συμφωνηθεί η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ενώ θα ξεκινήσει η διαδικασία από τον Σεπτέμβρη για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Πρόκειται για τεράστιας σημασίας ζητήματα για τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία.

Αυτά είναι τα οποία θα συζητηθούν και θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει κανένα απολύτως ενδεχόμενο για να ανακόψει κάτι αυτήν την πορεία» ανέφερε.

Ερωτηθείσα για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά είπε ότι είναι «ένα ζήτημα που απασχόλησε πολύ τα νησιά και για το οποίο αγωνίστηκε η κυβέρνηση».

Χαρακτήρισε «γελοία και συνωμοσιολογικά τα σενάρια περί δήθεν ανταλλαγμάτων».

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Documento  που θέλει τον πρόεδρο της ΝΔ να έχει σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, η κ. Σβίγκου κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «να δώσει πειστικές απαντήσεις».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίσει να κρατά μια στάση σιωπής,  γιατί από χθες που έχουμε δει το δημοσίευμα και έβγαλε και τη σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε δει απολύτως καμία αντίδραση από τον ίδιο» σημείωσε.