Σγουρίδης: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ είναι μπετόν αρμέ»

Την άποψη ότι η αποχώρηση του Γιώργου Λαζαρίδη δεν θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη συσπείρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ που «παραμένει μπετόν αρμέ», εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Παναγιώτης Σγουρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM”.

«Η αποχώρηση, η ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη για εμένα δεν είναι έκπληξη. Στην επιστολή του, ουσιαστικά ξεδιπλώνει τη στρατηγική των ΑΝΕΛ. Στο γιατί ψηφίσαμε κατά της πρότασης δυσπιστίας, γιατί ζητάμε τους 180 και στο τέλος γράφει για αυτόν τον λόγο είμαι ανεξάρτητος. Με λίγα λόγια επιχειρηματολογεί με την επιχειρηματολογία των ΑΝΕΛ και ανεξαρτητοποιείται» τόνισε αρχικά ο Π. Σγουρίδης και πρόσθεσε ότι «το ήθος του Γιώργου Λαζαρίδη καθώς επίσης και το ότι είναι ένας άνθρωπος της εκκλησίας θα τον οδηγήσει στο τέλος να παραδώσει την έδρα. Αυτό το οποίο ζητάμε εμείς είναι να παραδώσει την έδρα. Υπήρξε μια συνάντηση του με τον Π. Καμμένο, παρουσία και δύο υπουργών. Ήταν η κ. Κουντουρά και η κ. Κόλλια. Η ΚΟ των ΑΝΕΛ είναι μπετόν αρμέ. Είναι πολύ δύσκολο πια να γίνουν 151 ή 149, γιατί αυτό έχει αποδειχθεί στην πράξη».

“Οι ΑΝΕΛ καταδικάζουν τη βία από όπου κι αν προέρχεται”

Σε ερώτηση για την προσπάθεια επίθεσης που έγινε στο γραφείο του βουλευτή, Κώστα Κατσίκη, ο κ. Σγουρίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «εμείς ως ΑΝΕΛ καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται. Εάν επιτρέψουμε στη Δημοκρατία μας να είναι αλά καρτ, δεν θα είναι Δημοκρατία. Θα πρέπει ο καθένας να έχει την άποψή του, να την εκφράζει και στο τέλος θα πρέπει να επικρατεί η πλειοψηφία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρούμε ότι είτε είναι ο Ρουβίκωνας, είτε είναι ακροδεξιές ομάδες το ίδιο κακό κάνουν στη Δημοκρατία», ενώ πρόσθεσε πως «για την ανατροπή της κυβέρνησης θεωρώ υπάρχει σχέδιο. Η πολιτική που ασκεί η ΝΔ πυροδοτεί πράξεις βίας, όχι ότι υποκινεί πράξεις βίας».

YouTube
YouTube