ΙΝΤΙΜΕ

Σκοπιανό: Νέο video για τη ΝΔ από το Μαξίμου (vd)

Ακόμη ένα video με δηλώσεις προηγούμενων ετών για το Σκοπιανό ανασύρει το γραφείο του πρωθυπουργού, για να «χτυπήσει» τη Νέα Δημοκρατία. Αυτή τη φορά, το Μαξίμου παρουσιάζει όσα είχε αναφέρει ο Πάνος Παναγιωτόπουλος το 2008.

«Ποια είναι η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας;»

«Το 2008 ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωνε πως η τότε κυβέρνηση είχε προκρίνει τον όρο ‘Νέα Μακεδονία’», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού για το Σκοπιανό και τις δηλώσεις στελεχών της ΝΔ.

«Προχθές η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε πως η εθνική γραμμή το 2008 προ του Βουκουρεστίου, ήταν σύνθετη ονομασία που εμπεριείχε και τον όρο Μακεδονία και υπογράμμισε πως επιμένει και σήμερα στη ‘σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία’», προσθέτει στη συνέχεια.

«Στις 9 Ιανουαρίου ο νυν Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωνε πως η εθνική γραμμή για το ζήτημα, η οποία, όπως τόνισε τότε, χαράχτηκε στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή, αποτελεί τη θέση της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή σύνθετη ονομασία. Ωστόσο, τις τελευταίες 20 μέρες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν παίρνει θέση», προσθέτει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και καταλήγει:

«Τελικά εκτός από το να προσπαθεί να καπηλευθεί τις πατριωτικές ανησυχίες των πολιτών, θα έχει το θάρρος να πει στον ελληνικό λαό ποια είναι η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το ονοματολογικό;».

Δείτε το video που συνοδεύει το σχόλιο του Μαξίμου