INTIME

Σπυράκη για Novartis: «Mάρτυρες αμφίβολης αξιοπιστίας»

Τη «σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της», μέσω της υπόθεσης Novartis, επιδιώκει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη Μαρία Σπυράκη. Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, μάλιστα, κάνει λόγο για προστατευόμενους μάρτυρες «αμφίβολης αξιοπιστίας» και υποστηρίζει πως η «λάσπη που επιχείρησε να εξαπολύσει αδιακρίτως η κυβέρνηση δεν άντεξε ούτε λίγα 24ωρα».

«Η κυβέρνηση επιδιώκει τη σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της, προαναγγέλλοντας διώξεις που φαίνεται πως μέχρι στιγμής στηρίζονται σε κατηγορίες προστατευόμενων μαρτύρων αμφίβολης αξιοπιστίας», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Real News.

Παράλληλα, έκανε υποστήριξε πως «υπάρχει μια βιασύνη να εξαχθούν συμπεράσματα από την πλευρά της κυβέρνησης και μια βραδύτητα στη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή αμελλητί από τους εμπλεκόμενους δικαστικούς».

Επισημαίνει, μάλιστα, πως οι μάρτυρες κατέθεταν σε δόσεις και οι καταθέσεις τους είχαν διαρρεύσει πριν καν δοθούν, ενώ αναφέρεται και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τονίζοντας πως «αν η κυβέρνηση θέλει να πάει σε εκλογές μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα, η παραίτησή της είναι πάντα ευπρόσδεκτη».

«Φροντίζει να ξεπλύνει τον κ. Κουρουμπλή»

«Από ‘το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους’, κατά τον κ. Παπαγγελόπουλο, καταλήξαμε σε προκαταρκτική επιτροπή που θα διερευνήσει την αρμοδιότητα ή όχι της Βουλής για συγκεκριμένα αδικήματα. Εν ολίγοις, από εκεί που οι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κράδαιναν τη ‘ρομφαία της κάθαρσης, κατά σύμπτωση πάντα την επομένη του συλλαλητηρίου, τώρα η πλειοψηφία θέτει στη Βουλή νομικά ερωτήματα σαν να απευθύνεται σε όμιλο προβληματισμού», αναφέρει αρχικά.

«Το αίτημα για τη σύσταση της προκαταρκτικής ούτε αδικήματα περιγράφει, ούτε πρόταση για την άσκηση δίωξης περιλαμβάνει. Το μόνο που φροντίζει να κάνει η κυβερνητική πλειοψηφία με αυτή την κίνηση, είναι να… ξεπλύνει τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Με το αιτιολογικό ότι διαπραγματεύονταν με την τρόικα και δεν εξέδωσε δελτίο τιμών φαρμάκων. Σας βεβαιώνω πως ό,τι και να πράξει η κυβέρνηση, η υπόθεση του κ. Κουρουμπλή δεν κλείνει για τη ΝΔ. Το Δημόσιο ζημιώθηκε από την καθυστέρηση και ας ισχυρίζεται η πλειοψηφία ότι ο υπουργός είναι δικαιολογημένος», προσθέτει.

«Η ΝΔ δεν έχει τίποτε να φοβηθεί»

Αφού τονίζει πως με την υπόθεση αυτή πλήττεται το κύρος της χώρας, κάνοντας λόγο για προφανή επιχείρηση εμπλοκής της κυβέρνησης σε θέματα αποκλειστικής αρμοδιότητας της Δικαιοσύνης, η κ. Σπυράκη τονίζει ότι το κόμμα της δεν έχει να φοβηθεί τίποτε.

«Όσο για τη ΝΔ, μας έδωσαν την ευκαιρία να δείξουμε στους σεναριογράφους ότι η παράταξη βαδίζει ενωμένη και δεν έχει τίποτε να φοβηθεί. Ο κ. Μητσοτάκης είπε εξ αρχής ότι όλα πρέπει να έρθουν στο φως», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση Καμμένου

Όσον αφορά την εξεταστική επιτροπή για τον Πάνο Καμμένο και την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας που έχει ζητήσει η ΝΔ, η κ. Σπυράκη τονίζει:

«Αναβάλαμε την κατάθεση του αιτήματος για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των βλημάτων, λόγω της εθνικά ευαίσθητης κατάστασης που δημιουργήθηκε στα Ίμια. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι πράξεις και οι παραλήψεις του κ. Καμμένου παραγράφονται. Με ή χωρίς Novartis, ο κ. Καμμένος θα δώσει εξηγήσεις για αυτή την υπόθεση, γιατί και το κύρος της πατρίδας επλήγη και το Δημόσιο ζημιώθηκε».

Τα Ίμια και το Σκοπιανό

Αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις και τα Ίμια, η εκπρόσωπος της ΝΔ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Αιγαίο και τονίζει πως ο πρωθυπουργός όφειλε να πει ξεκάθαρα στον Τούρκο ομόλογό του αυτό που δήλωσε δημόσια ο κ. Μητσοτάκης, ότι δηλαδή για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και πως τα Ίμια ήταν και θα είναι ελληνικά.

Όσο για το θέμα των Σκοπίων, η ίδια κατηγορεί την κυβέρνηση πως σύρθηκε στη θέση της ΝΔ για απάλειψη αλυτρωτισμού. «Μόνο που φαίνεται πως είναι αργά. Ενώ η διαπραγμάτευση εξελίσσεται σε επίπεδο υπουργών, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ αποσαφήνισε πως, κατά τη γνώμη του, ‘δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος’», ανέφερε αρχικά.

«Τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση; Εμείς λύση σε δόσεις χωρίς εκ των προτέρων εξάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών στο Σύνταγμα και με απάλειψη κάθε υπόνοιας αναγνώρισης ‘μακεδονικού έθνους’, δεν δεχόμαστε. Η ευθύνη για την εξέλιξη στο Σκοπιανό βαρύνει απολύτως τον κ. Τσίπρα. Θυμίζω ότι το 2008 στο Βουκουρέστι ο Κώστας Καραμανλής απέτρεψε την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ ως FYROM», συμπλήρωσε.