Σπυράκη: Είναι αργά για ενημέρωση στο ζήτημα της ΠΓΔΜ

Ευθείες βολές στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της ΠΓΔΜ εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Η κ. Σπυράκη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χειρίζεται ένα κρίσιμο εθνικό θέμα με ανεύθυνο τρόπο.

«Δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση της αντιπολίτευσης, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ερήμην της, και τώρα είναι πολύ αργά για ενημέρωση» είπε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη.

Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών

Όπως είπε υπάρχει έναρξη της συζήτησης για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ωστόσο αυτή η πρωτοβουλία θα έπρεπε να ληφθεί στην αρχή. Η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ότι δεν θα συμμετάσχει σε Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών εάν προηγουμένως δεν υπάρξει καθαρή και ενιαία θέση της κυβέρνησης.

Η κ. Σπυράκη τόνισε ότι εάν ο κ. Κοτζιάς συγκαλέσει Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, θα προσέλθει για να ρωτήσει αν η θέση του δεσμεύει το σύνολο της κυβέρνησης. «Δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης σε καμία άλλη περίπτωση» σημείωσε.

Ερωτηθείσα για τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται η κ. Σπυράκη δήλωσε ότι οι πολίτες είναι ελεύθεροι να εκφραστούν και οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τι θα πράξουν.

Γι αακόμη μία φορά η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επανέλαβε ότι η θέση της ΝΔ είναι σαφής: Το ελάχιστο για την κυβέρνηση είναι το Βουκουρέστι και η προτεινόμενη λύση θα πρέπει να είναι πακέτο, να περιλαμβάνει το όνομα, το εύρος της χρήσης -έναντι όλων- και τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων.