ΣΥΡΙΖΑ: «Θα καταδικάσει η ΝΔ τη νεοναζιστική συνιστώσα;»

Ανακοίνωση με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας documento, που κάνει λόγο για σχέσεις μελών της Combat 18 με στελέχη της ΟΝΝΕΔ, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτήν, καλεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, να απαντήσει αν γνώριζε τις σχέσεις –που η εφημερίδα υποστηρίζει πως υπάρχουν- μεταξύ στελεχών της ΝΔ και ακροδεξιών και αν καταδικάζει την ακροδεξιά βία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Τα όσα αποκαλύπτει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας documento για τις σχέσεις μελών της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης combat 18 με στελέχη της ΝΔ είναι παραπάνω από συγκλονιστικά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέλος της εγκληματικής ομάδας είχε στενές σχέσεις με την ΟΝΝΕΔ και προσωπικά με στελέχη της, όπως και με τον γραμματέα της, με τον οποίο μοιράζονταν κοινές ιδεολογικές, ρατσιστικές απόψεις.

Η ΝΔ και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης, που υποστήριζε ότι ακροδεξιά βία δεν υπάρχει στην Ελλάδα, οφείλουν να απαντήσουν: Γνώριζαν για τις σχέσεις των νεοναζιστών εγκληματιών με στελέχη του κόμματος τους; Θα καταδικάσουν με παρρησία την ακροδεξιά βία και τις ναζιστικές επιθέσεις ή θα υιοθετήσουν με τη σιωπή τους και μια νεοναζιστική συνιστώσα;».