ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης ανέχεται τα ρατσιστικά παραληρήματα των βουλευτών του»

Τη «σιωπή» του κ. Μητσοτάκη απέναντι στα «ρατσιστικά παραληρήματα» των βουλευτών της ΝΔ, στηλιτεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Δαβάκη και τις σημερινές του κ. Φωτήλα.

Το γραφείο τύπου της Κουμουνδούρου επισημαίνει πως με την ανοχή του, ο πρόεδρος της ΝΔ «επιβεβαιώνει ότι είναι γιαλαντζί φιλελεύθερος και στρώνει το έδαφος για την ακροδεξιά που ηγεμονεύει πλέον στο κόμμα του κ. Σαμαρά».

«Η ακροδεξιά ηγεμονεύει στο κόμμα του Σαμαρά»

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «τα ρατσιστικά σχόλια βουλευτών της ΝΔ εναντίον ολόκληρων κοινωνικών ομάδων, φαίνεται ότι δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά», καθώς «μετά τον κ. Δαβάκη σήμερα, ο κ. Φωτήλας, βασιζόμενος σε ένα “κίτρινο” δημοσίευμα εφημερίδας προέβη σε ένα κρεσέντο ρατσιστικών, προσβλητικών χαρακτηρισμών εναντίον συμπολιτών μας που πάσχουν από ψυχικά νοσήματα». «Όσον αφορά τον ίδιο τον κ. Φωτήλα, αυτός έστω και εκ των υστέρων και μετά την κατακραυγή, ζήτησε συγνώμη», προσθέτει η ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Ο κ. Μητσοτάκης όμως, εδώ και μέρες σιωπά. Με τη σιωπή του, ανέχεται τα ρατσιστικά παραληρήματα των βουλευτών του, επιβεβαιώνει πως είναι γιαλαντζί φιλελεύθερος και στρώνει το έδαφος για την ακροδεξιά που ηγεμονεύει πλέον στο κόμμα του κ. Σαμαρά».